Élet-Stílus
kazan(430x286).jpg (kazán)

Tavaly már átnézték a kazánt, akkor most nincs vele dolgom?

24.hu
24.hu

2016. 12. 22. 08:57

A gázüzemű fűtő berendezéseket évente kell karbantartani. Nem gyakrabban, de nem is ritkábban. Ennél többet nem tehetünk a biztonságunk érdekében, de az ideális működés a lehető legalacsonyabb fogyasztás alapja is.

A gázkészülékek biztonságos működtetésével kapcsolatos további információkért kattintson ide.

A gázkészülékek bizony évente igénylik a karbantartást. Így biztosítható a takarékos gázfelhasználás, azaz bőven megtérülnek az erre fordított forintjaink. Ami viszont ennél is fontosabb: a kémény mellett a hőtermelő rendszeres vizsgálata a legtöbb, amit megtehetünk magunk és családunk biztonsága érdekében. Ha el akarjuk kerülni a szén-monoxid mérgezést, ami akár halálos is lehet, ez a legfontosabb teendőnk a fűtési szezon előtt, de legkésőbb a szezon elején.

A szén-monoxid, amit méltán neveznek láthatatlan gyilkosnak, színtelen, szagtalan gáz. Jelenlétére a legjobb esetben is csak furcsa szagú, párásnak ható levegő utal a füstgáz többi összetevője miatt. Ám – a rosszabbik esetben – előfordulhat az is, hogy már csak a jellegzetes tünetek, a fejfájás, a szédülés utal a gyilkos gáz jelenlétére, és meglehet, hogy akkor már késő.

Fontos tudni, hogy a szén-monoxid riasztók csak kisegítő biztonsági berendezések! Nem váltják ki a kazán, a konvektor rendszeres és szakszerű karbantartását. Ráadásul ők maguk is évente kalibrálását igényelnek.

Nagyon fontos, hogy a karbantartást nyár végén – ősz elején mindig elvégeztessük, és ne csak akkor, ha meghibásodott valamelyik készülék. Erre akkor is szükség van, ha látszólag tökéletesen üzemel, hiszen például a hónapok alatt lerakódott por komoly gondokat okozhat.

A gázkészülékek biztonságos működtetésével kapcsolatos további információkért kattintson ide.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.