Élet-Stílus

4 ok, amiért igazán vonzóak a 40-es férfiak

A 40-es éveire általában már mindenki túl van a házasságkötésen, a gyermekvállaláson. Karrier szempontjából is volt ideje építkezni a pályaválasztás óta eltelt 10-15 évben. Természetesen van egy másik véglet is, aki nem tudja megtalálni azt a személyt, akivel szívesen leélné az életét, eredménytelenül működik párkapcsolati vonalon. Ezúttal az előbbi csoportot vettük figyelembe és összegyűjtöttünk néhány olyan dolgot, amelyek szerintünk a 40+-os férfiak mellett szólnak.

  • Toleránsabbak:

Ekkorra kellő mértékű tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy türelmesebbek legyenek . Valószínűleg több hosszú kapcsolat van már a hátuk mögött, ezért sokkal komolyabban veszik a nőket. Kitartóbbak fiatalabb társaiknál, kevésbé gondolják már úgy, hogy nem kell mindent megtenniük egy kapcsolatért, mert bármikor kialakíthatnak egy újat.

  • Kellő önismerettel rendelkeznek:

Elérkeznek a személyiségfejlődés azon szintjére, amikor el tudják dönteni, hogy mi jó számukra és mi nem. Mélyebb összefüggéseket keresnek, stabilan kezükben tartják életük irányítását. Ezáltal céltudatosságuk és magabiztosságuk is biztos lábakon áll.

  • Karrierjük stabil:

Ezekre az évekre jórészt megszűnik az egzisztenciális vándorlás. Nem lehet kifogás számukra, hogy nincs elég idejük partnerükre. Elértek a ranglétra azon fokára, amikor már nem minden esetben kell hagyniuk, hogy a munka minden idejüket bedarálja, szellemileg csak a köré tudjanak koncentrálni.

  • Tanítóként is jól funkcionálnak:

Jó esetben érzelmi intelligenciájuk fejlett. Nem csak azért, mert saját útjukat járva több éves ismerettel rendelkeznek, de a környezetükben történő eseményekből is le tudják vonni a konzekvenciát, tanulnak belőle. Ezekből adódó tapasztalataikat pedig át is tudják adni párjuknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik