Élet-Stílus

Arra ébredtek, egy puma elejt egy őzt a tornácukon – videó

A nem mindennapi jelenetet a kaliforniai házaspár biztonsági kamerája örökítette meg.

A kutyák vad ugatása volt az első jel, hogy valami szokatlan dolog történik a kaliforniai Hillsborough városában élő pár kertjében. Mary Mines és Peter Rauenbuehler helyi idő szerint szerda hajnali fél négykor ébredt fel a hálószobájuk ablaka alól hallható zajokra. Amikor Mines utánanézett, hogy mi történhet, először azt hitte, prérifarkas tévedt be hozzájuk.

„Nem volt rajtam a szemüvegem, és amikor kinéztem a bejárati ajtó kukucskálóján, azt hittem, egy prérifarkas” – mondta el Mines az ABC7 televíziónak. Aztán kinyitotta az ajtót, és látta, hogy „ez nem egy prérifarkas, ez egy sokkal nagyobb állat”- mesélte a nő.

Miles gyorsan becsukta az ajtót, és a pár egyik kutyája – egy husky-keverék – azonnal a biztonságot jelentő hálószobába szalad – mondta el Rauenbuehler nevetve a New York Daily Newsnak. „A kutya tudta, hogy nem szabad játszani vele” – tette hozzá a férfi.

Hogy mi jelent meg a pár tornácán, a ház egyik biztonsági kamerája örökítette meg. A felvételen először csak egy fénylő szempárt lehet látni, majd miután felkapcsolták a lámpát, már láthatóvá vált a puma, ami egy frissen elejtett őz felett áll. Majd a hirtelen támadt világosságot látva gyorsan felkapja zsákmányát, és elviszi magával.

Rauenbuehler  a Facebook-oldalán osztotta meg a felvételt, azzal a szöveggel, hogy „az új cicusunk”. A videó gyorsan terjedni is kezdett, majd miután az ABC7 is megosztotta, a videó végigszáguldott az interneten: csak az amerikai televízió oldalán már több mint hatmilliószor nézték meg.

Az őz tetemét egyébként nem vitte messzire a puma: a maradványokat az egyik szomszéd telkén találták meg – mondta el Rauenbuehler a Daily Newsnak. Az ABC7-nek pedig elmondta: a tetemet a Humane Society állatvédelmi szervezet emberei vitték el.

A San Franciscótól délre található kisvárosban egyébként nem számít ritkaságnak, hogy vadállatok bukkan fel a házak között, hiszen közel van a vadonhoz. De ez volt az első eset, hogy a pár ilyen közelről láthatott egy pumát.

Ezzel kapcsolatban Rauenbuehler nevetve mesélte a Daily Newsnak, hogy nemrég költöttek el egy csomó pénzt arra, hogy egzotikus állatokat filmezzenek Borneó dzsungeljeiben. Erre most meg még csak ki sem kellett mozdulniuk a házukból, hogy videóra vegyék egy puma vadászatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik