Élet-Stílus

Olyan sok idős ember halt meg idén nyaralás közben, hogy tervet dolgoznak ki a védelmükre

Holtan húztak ki a vízből egy 75 éves japán nőt kedden a Moore-zátonynál, mintegy 45 kilométerre az Ausztrália észak-nyugati partján fekvő Carnistól. Nem tudni, pontosan mi történt. A nő egy turistacsoport tagjaként, pipával merült. Amikor társai észrevették, hogy baj van, megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta.

Egy hónapon belül ez volt a negyedik hasonló haláleset. Korábban két, a hetvenes éveiben járó francia, illetve egy 60 éves brit búvár veszítette el az életét.

Az ABC híradója szerint, idén már tízen haltak meg a Nagy-korallzátonynál, kétszer annyian, mint a korábbi években, Ausztrália partjainál összesen. Az idei áldozatok többsége idős ember volt, akiknek tartós egészségügyi problémáik voltak.

Az ausztráliai, vízi turizmusért felelős szervezet szóvivője szerdán bejelentette, hogy új szabályokat vezetnek be az idősebb turisták védelmében. Különös figyelmet fognak fordítani például arra, hogy felhívják a figyelmüket a veszélyekre.

„Miközben büszkék vagyunk arra, hogy világon nálunk a legkevésbé veszélyes búvárkodni, most le kell ülnünk, hogy alaposan megvizsgáljuk ezeket a sajnálatos eseteket, és kitaláljuk, mit tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük őket” – mondta Col McKenzie.

(BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik