Élet-Stílus

Megérezte a tűzoltó, hogy valami baj van az étteremben, száz életet mentett meg

A gyorsan kapcsoló férfinak hála még időben ki tudták üríteni az észak-karolinai vendéglőt.

Nagyjából száz ember életét mentette meg egy szolgálaton kívül tűzoltó az észak-karolinai Clemmons egyik éttermében – jelentette a helyi sajtó. Lonnie Wimmer egyik barátja 30. születésnapját ünnepelte egy társasággal, amikor feltűnt neki, hogy egyre több és több vendég „kezd el furcsán viselkedni”.

Wimmer a helyi sajtónak elmondta: egyesek szédülni kezdtek és fejfájásra panaszkodtak, mások kótyagosnak érezték magukat, és elhomályosult a látásuk. A közeli Lewisville tűzoltóságán dolgozó Wimmer gyorsan rájött, hogy mindannyian a szénmonoxid-mérgezés tüneteit mutatják, és azonnal riadóztatta kollégáit.

A kiérkező tűzoltók méréseiből kiderült, hogy kollégájuknak igaza volt: az étteremben a biztonságos érték hatszorosa volt a szénmonoxid koncentrációja. A River Ridge Taphouse nevű vendéglőt azonnal kiürítették. A kiérkezett mentősök nagyjából 32 embert láttak el szénmonoxid-mérgezés miatt, és közülük 16-ot kellett kórházba szállítani – mondta el a Winston-Salem Journalnak Steve Williams a lewisville-i tűzoltóság helyettes parancsnoka.

Az étteremben nagyjából száz vendég volt a szombat este történt eset idején – közölte a vendéglő vezetője a Journallal. Jenna Edwards elmondása szerint a vendéglő dolgozóinak fogalma sem volt arról, hogy a veszélyes gáz elkezdett terjedni az épületben. A „csendes gyilkosként” is ismert gáz ugyanis színtelen és szagtalan, így lehetetlen érzékelni jelenlétét.

„Ha nincs ott Wimmer, senki sem vette volna észre, hogy valami baj van” – mondta el Williams a CBS Newsnak. A tűzoltóság közlése szerint a gázszivárgást egy hibás fűtőtest okozta, amit másnap már ki is javítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik