Élet-Stílus

A Boráros tér ronda fala őrzi Pest legromantikusabb lánykérését

Neményi Márton
Neményi Márton

ír, fotóz. 2016. 12. 11. 16:56

Kövesd végig te is a szerelem lángolását és kiteljesedését fotóink segítségével! A legcukibb vandalizmus a Petőfi híd alatt!

Van egy lehangoló, ám viszonylag frissen festett HÉV-végállomás a Boráros téren, így néz ki:

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Nem is gondolná a gyanútlan, a karácsonyi őrületben siető járókelő, hogy két élet alighanem legszebb pillanatát őrzi a fala Duna felé néző, azaz romantikázásra legalkalmasabb oldala! Az egész történetet megörökítő, műalkotásnak is beillő graffitit a nagyszerű Trash of Pest Facebook-csoportban szúrtam ki, a poszt feltöltőnek ezúton is köszönet.

Amikor megkerestem a jelzett firkát, hamar kiderült, hogy nem csupán lánykérésről van szó: a szerelmes fiú konkrétan telefirkálta a falat választottja nevével és becenevével a legkülönbözöbb kontextusban. Itt még csak a szerelem tényének egyszerű rögzítésével állunk szemben:

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Ahogy itt is:

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Niki nagyon szerencsés: ez a falfirka túlmutat az érzelgősségen, az “örök szöcske” mint metafora simán elmenne vezérfonálnak bármely nyugatos költő szerelmi lírájában!

Alább pedig maga a lánykérés, amely szintén nem egyszerű kitárulkozás. A kérő, Krisz felírta a falra A Nagy Kérdést, hogy könnyítse Niki dolgát, válaszlehetőségeket is mellékelt, amelyekbe belefoglalt kétségekkel átszőtt önkritikát (“hagyjál”) és egy egészen durva, önmarcagoló és -reflexív, önértékelési zavarra utaló csúnya mondatot is, felkiáltójel helyett passzív-agresszív ponttal:

mész te a faszba.

Krisz! Tényleg kinézted volna ezt Nikiből? :(

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Ha jól értem, az történt, hogy odavitte a lányt, megmutatta neki a művet, majd becsukta a szemét. Happy end: a lány igent mondott, de még hogy:

nem egyszerű x-szel, hanem szívecskével jelölte meg válaszát!

Nem csak Niki, hanem Krisz is szerencsés tehát! Ezt ő is érzi: a grafomán graffitis két téglával a lánykérés alatt rögtön ezek után rögzítette első, természetesen eksztatikus reakcióját! Majd még egyszer megerősítette szerelmüket, ezúttal már ebben az új, házasság előtti állapotban:

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Kell ennél több?!

Gratulálok! A “mész te a faszba” válaszhoz húzott piros x-szel pedig ne törődjetek, biztos vagyok benne, hogy egy Putyin által pénzelt bérkommentelő troll műve!

vissza a címlapra

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.