Élet-Stílus

Így parfümözd magad, a tökéletes hatás kedvéért

A tökéletes, egyéniséghez, évszakhoz, alkalomhoz, viselethez, hangulathoz illő parfüm kiválasztása már önmagában sem egyszerű feladat, de attól még csak az első lépés. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy az ember hová fújja az illatot.

A legtöbb ember, ha parfümös üveg kerül a kezébe, kettőt-hármat spriccel a nyakára, és kész. A trükkösebbek tesznek még egy-egy csöppet a csuklóikra, esetleg egy leheletnyit a hajukra. Utóbbiak járnak legközelebb a tökéletes hatáshoz.

Steven Classie, a Takasago parfümszakértője árult el néhány meghökkentő titkot. Gondoltad volna például, hogy jó ötlet a köldöködet parfümözni? A profi szerint, az.

„Minden testrész, ahonnan hő sugárzik, felerősíti az illatot, és a köldök ilyen terület” – mondja Classie, és rögtön elárulja azt is, hogy a hajat azért jó ötlet bepermetezni parfümmel, mert hosszan megőrzi az illatot, ráadásul egy sejtelmes illatfelhőt von köréd. Csak ne vidd túlzásba: a sok parfüm kiszáríthatja a hajad!

Vannak, akik a fülük mögé fújnak némi illatot. Ők jobban tennék, ha inkább a fülük tetejét kenegetnék be, mert ott kevésbé száraz a bőr, vagyis tovább tart a hatás. Kevesen gondolnak viszont arra, hogy könyök, vagy a térdhajlataikat beparfümözzék, pedig nagyon jó hatást lehet elérni vele.

Ügyes trükk például, a vádlit befújni, főleg ha egy rövid ruhát, vagy szoknyát viselsz. Ahogy a járásoddal felkevered a levegőt, egész kis illataurát tudsz magad köré vonni. Ugyanígy működhet a boka is: ahogy a cipő hozzádörzsölődik, könnyen felszabadulnak az illatok.

Az pedig, ha óvatosan beparfümözöd a gyapjú, vagy kasmír ruhadarabjaidat, egyszerűen csodákra képes.

(The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik