Élet-Stílus

Félmeztelen aktivisták a plázában – fotók

„Te sem szívesen kerülnél a tányérra” - akció a karácsonyi állatkínzás ellen.

Senki sem szívesen végzi egy tányéron – ez az üzenete a PETA legújabb akciójának. Teljesen jogosnak tűnik a felvetés, hogy ahogy az emberek sem örülnének neki, ha megölnék és felszolgálnák őket karácsony este, úgy minden bizonnyal a pulykák sem túl lelkesek ettől.

A radikális állatvédő szervezet aktivistái Belfastban és Dublinban mutattak be látványos performance-t: mindkét ír fővárosban egy bevásárlóközpont volt a helyszín, ahol hatalmas tányérra gigantikus műkelbimbókat és műbrokkolikat helyeztek, majd ezek mellé feküdt egy-egy (pulykaszeletet szimbolizáló) félmeztelen hölgy, akikre még barna öntetet is csöpögtettek.

Mutatjuk:

Belfast
Belfast. Forrás: PETA
Dublin. Forrás: PETA
Dublin. Forrás: PETA

A szervezet aktivistái azt szeretnék elérni, ha az ünnepet körülölelő szeretet kiterjedne a lakomára is, amelyből ezúttal jó lenne kihagyni szerencsétlen állatokat, akik rettenetes körülmények között élik rövidke életüket, majd kínhalált halnak, hogy a tányérunkra kerülhessenek.

A pulykák normális körülmények között 10 évet is élhetnének, de ezen példányok élettartama mindössze 12-26 hét.

A pulykák földi pályafutásának utolsó percei így zajlanak: futószalag kampóin lógnak, majd elektromos vízfürdőbe mártják őket, hogy elkábuljanak, de egy részük még eszméleténél van, amikor átvágják a torkát és a forrázóba dobják a kopasztáshoz.

A szervezet emlékeztet arra, hogy ma már tökéletes húspótlók állnak rendelkezésre, amelyek remekül használhatóak az ünnepi menüben, és ha ezt egyre többen belátnák, talán meg lehetne kímélni az állatok egy részét a szenvedéstől.

Bónuszként jöjjön két lehangoló videó:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik