Élet-Stílus

Sokkoló reakció egy anyóstól menye meddőségére

Az egész család döbbenten hallgatta az egyébként nagyon kedves nő válaszát, miután közölték vele a szomorú hírt.

Elképesztően érzéketlen és kegyetlen. Így lehet jellemezni egy nő reakcióját a hírre, hogy menyéről kiderült, hogy meddő, és így soha nem fogja unokákkal megajándékozni. A történetet a nő fia osztotta meg a Redditen, segítséget kérve a netezőktől, közölve, hogy „anyám kínozza a feleségem, mert megtudtuk, nem lehet gyereke”. Bár a bejegyzés egy évvel ezelőtt született, csak most kezdett el igazán terjedni, miután ausztrál és brit lapok is felkapták.

A férfi – akiről nem lehet tudni, hogy melyik országban él – elmondta, hogy négy éve házasodtak össze a feleségével, akivel az anyja egészen addig a pillanatig nagyon jól kijött, amíg meg nem tudta, hogy nem lehet gyermekük. Elmondása szerint felesége nagyon nehezen dolgozta fel meddőségének hírét, annyira, hogy hónapokon át inkább nem is mondták el egyikük szüleinek sem.

Aztán egy nap elmentek egy étteremben a férfi szüleivel. A vacsora közben azonban az anyuka elkezdte őket kérdezgetni arról, hogy mikor vállalnak végre gyereket. A férj – látva, hogy a téma mennyire rosszul esik feleségének – próbálta elterelni a beszélgetést egy másik irányba, de nem járt sikerrel, és végül kénytelen volt elmondani szüleinek, feleségéről kiderült, hogy meddő.

„Azt vártam, hogy anyám, aki mindig is egy hihetetlenül kedves nő volt, odaszalad és megölelni a feleségem, elnézést kér és megnyugtatja, hogy minden rendben lesz” – írta a férfi. A válasz azonban teljesen ledöbbentette. Anyja ugyanis ekkor odafordult hozzá, és teljesen komolyan kijelentette:

„A házasság a gyereknemzésről és a családalapításról szól, ha Claire ezt nem tudja megadni neked, más lehetőségeket kell keresned.”

„Az anyám gyakorlatilag szemen köpte a feleségem” ezzel a kijelentéssel, „soha nem hallottam, hogy ilyen kegyetlen és érzéketlen dolgot mondjon” – írta a férfi. Elmondása szerint felesége azonnal sírva rohant ki az étteremből, ő pedig után, anélkül, hogy egy szót is szólt volna szüleihez.

Másnap az anyja telefonon kért elnézést a kijelentéséért, de a férfi elmondása szerint az semennyire sem volt őszinte. Amit az is bizonyított, hogy utána az anyuka válogatott módszerekkel kezdte el kínozni menyét, hogy elérje a válást.

A férfi leírása szerint rendszeresen küldözget nekik fényképeket gyerekes unokatestvérei családjáról valamint unokaöccseiről és unokahúgairól, hogy megmutassa „milyen jó dolog is a család”. Valamint olyan weboldalakat ajánl nekik, ahol arról írnak, hogy az örökbefogadás „gonosz”, és másvalaki gyermekeit felnevelni „természetellenes”.

A Redditen válaszoló emberek szinte teljesen egyhangúan elítélték az anyuka kijelentését, amivel átlépett olyan határt, amit soha nem lett volna szabad. Volt, aki felvetette, talán valami komoly, a személyiségváltozást okozó betegsége lehet az anyukának, ha az egész életében kedves és aranyos nő ilyen tőle teljesen idegen kegyetlen kijelentést tett.

Nektek mi a véleményetek? Szerintetek is kegyetlen volt az anyuka reakciója?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik