Élet-Stílus

Feldőlt bolti szekrény ölt meg egy hatévest

Meghalt egy hatéves kisgyerek a kínai Ankang városában, miután rádőlt egy fémből készült csomagmegőrző szekrény egy zöldséges üzlet bejáratánál – jelentette a helyi sajtó. Az előző hét hétfőn történt esetet egy térfigyelő kamera rögzítette. A felvételt a hétvégén hozták nyilvánosságra.

A videón látni, ahogy a kisgyerek és anyukája a bevásárlás után kivesznek valamit a csomagmegőrzőből. Ebben a pillanatban a kétméteres szekrény megbillen, majd rájuk zuhan: a kisfiút teljesen maga alá temette, míg anyjának a lábai szorultak be.

A baleset után azonnal járókelők és bolti alkalmazottak rohantak oda hozzájuk, és leemelték róluk a szekrényt. A földön egy nagy vérfoltot lehetett látni.

A kínai sajtóban megjelent beszámolók szerint a gyereket az eltört lábú anyja vitte be egy közeli kórházba. Az orvosok két órán át küzdöttek a hatéves kisfiú életéért, de már nem tudták megmenteni, és kórházban belehalt sérüléseibe. Az anyukának a jobb lába tört el, és a legfrissebb hírek szerint még mindig kórházban ápolják.

Az esetről készült felvétel azután került nyilvánosságra, hogy elterjedt: az anyuka és a gyerek rángatta a szekrényt, és az azért zuhant rájuk. A videóból egyértelműen kiderült, hogy semmi ilyesmi nem történt.

A szekrény minden bizonnyal azért dőlt el, mert nem volt megfelelően alátámasztva. A helyszínre kiment helyi riporterek beszámolói szerint a szekrényt az üzlet egy nagyjából tíz centiméter magas betonszegélyre helyezte el, ami ráadásul lejtett is az utca felé. A boltosok a csomagmegőrző alá rakott lécekkel próbálták kiegyensúlyozni a szekrényt, de láthatóan nem jártak sikerrel.

A bolt alig két héttel a baleset előtt nyitott meg, és azután gyorsan be is zárt, a csomagmegőrző pedig már nincsen ott az üzlet előtt – jelentette a helyi sajtó. A helyi rendőrség nyomozást indított a bolt ellen, ami már ki is fizette a fiú és az anyuka kórházi számláinak egy részét.

Olvasói sztorik