Élet-Stílus

Kék bögréket keresnek világszerte

A csőrös pohár az egyetlen, amiből hajlandó inni egy autista kisfiú.

Egy 42 éves angol apuka a Twitteren fordult az ismerőseihez (és azok ismerőseihez) egy speciális ügyben. Marc Carter 13 éves fia, Ben, autista, és évek óta csak egy bizonyos műanyag pohárból iszik.

A csőrös pohár darabjaira hullott, az apuka szerint már legfeljebb csak hetekig bírja, és sajnos a kisfiú nem iszik semmi másból.

Marc a BBC-nek elmondta: sokan azt gondolják, fia majd használ másik poharat vagy üveget is, ha szomjas lesz, de a valóságban már kétszer kellett kórházba vinni kiszáradás veszélye miatt – amikor nem volt náluk a spéci bögre, nem volt hajlandó inni.

Ez a bögre tartja életben. Ha ezt elveszítenénk, és nem találnánk ugyanilyent, Ben meghalna.”

– írja Marc. Az apa bejegyzését 17 ezren osztották meg a Twitteren, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a világ minden tájáról küldözgetik a bögrés fotókat Marcnak, hogy ilyesmire gondolt-e, és hogy szívesen elküldik nekik.

Az apukát lenyűgözte a rengeteg üzenet, az az óriási szeretet, ami feléjük irányul. Nagyon sok felajánlás érkezett, még Ausztráliából is próbálnak segíteni. Volt, aki 3D-s nyomtatást javasolt, és beszállt a Tommee Tippee, azaz a gyártó cég is, amelynek illetékesei felajánlották, hogy megpróbálnak keresni a régi darabok között egy pont ugyanilyent.

Marc három gyereket nevel főállású apaként, másik két gyermeke is speciális igényű.

 

Ha valaki rendelkezik pont ilyen színű, alakú csőrös pohárral, és szeretné felajánlani Bennek, lépjen kapcsolat vele a Twitteren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik