Élet-Stílus

Menő séfek árulták el, mit ne rendelj soha egy étteremben

Azt már megtudtuk, mit ne együnk soha gyorsétteremben, most lássuk, mi a helyzet az eggyel elegánsabb vendéglátóhelyeken. Az összeállítást a Mirror készítette ismert séfek tippjei alapján.

1. Soha ne rendelj halat hétfőn!
Ezt Anthony Bourdin árulta el a DailyMailnek, és hozzátette, az éttermek keddenként rendelik be a halat és a tenger gyümölcseit, így nagyjából kizárt, hogy hétfőig friss maradjon az alapanyag.

2. Benedict tojást egyáltalán ne rendelj, soha!
Nálunk nem annyira ismert és népszerű ez az étel, de sok helyen kedvelt reggeli. Egy gond van csak vele: egyik fő eleme a hollandi mártás, amit nagyon nehéz megfelelően tárolni.

3. Ne rendelj olyan dolgot, ami nincs az étlapon!
Ezzel felbőszítheted a személyzetet, ami soha nem vezet jóra, és tényleg nem tudhatod, mi kerül végül a tányérodra.

squid-689385_1920

4. Jól átsült (well-done) húst se jó ötlet rendelni
A séfek eleve nem értik, miért akarná bárki így enni a húst, viszont van egy jól bevált trükkjük, amivel az ilyen rendeléseket a hasznukra fordítják. A hús keményebb részeit készítík így el, mivel a jól átsült húson a vendég ezt majd úgysem érzi.

5. És még egy: kobehúsból készült hamburgert se rendelj étteremben!
Hallottál már a wagyu, vagy más néven kobe marháról? Borzasztó menő dolog, mert úgy tartják, ez az egyik legjobb ízű marhahús a világon. Egy gond van: borzasztó nehéz elkészíteni. És nemcsak hülyeség a méregdrága kobehúst erre pazarolni, valószínűleg az élmény is messze elmarad attól, mintha kobe steaket ettél volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik