Élet-Stílus

Érmet nyert a magyar sör Európa legrangosabb versenyén

A HopTop Brewery Midnight Express nevű söre bronzérmes lett a Dry Stout kategóriában a European Beer Star 2016 versenyen!

Ebben az évben különösen nehéz volt bármilyen érmet nyerni

– mondta Oliver Dawid, a Private Brauereien Bayern igazgatója.

A 2003 óta minden évben egyre több indulóval lebonyolított versenyre idén a világ kontinenseinek 44 országból 2 103 sört neveztek. Ezzel a European Beer Star egyértelműen Európa legnagyobb, és a világ egyik ismert sörversenye!

Ez a díj a HopTop Brewery számára nagyon nagy jelentőséggel bír, hiszen az újonnan nyílt sörfőzde lehet az első magyar szereplő, aki díjat vehetett át Nürnbergben.

brewer

Nagyon örülünk a díjnak, hiszen ezzel végre felhívhatjuk a figyelmet, hogy Magyarországon is vannak kiváló minőségű sörök!

– mondta Szami Ali Rawech a HopTop Brewery tulajdonosa és a nyertes Midnight Express sör megalkotója.

A Midnight Express igazi, hamisítatlan fekete sör, bársonyos krémes habbal. Hidegen a pörkölt, kávés, füstös illatok, ízek jellemzik, és ahogy lassan enged fel a hidegségéből, úgy jönnek elő a csokoládés ízek.

A European Beer Star elismertségét többek között szakértő és szigorú bíráinak köszönheti. Idén 124 fős szakértői kör vak kóstolással értékelte a sörök szín-, illat-, ízvilágát és az összbenyomást. A 30 országból érkező bírák között sörfőző mesterek, ismert szakemberek és sör sommelier-k szerepeltek.

Ezen a versenyen kategóriánként egyetlen arany-, ezüst- és bronzérmet ítélnek meg. Amennyiben nincs olyan sör, amely elérné az elvárt szintet, akkor az adott érmet nem osztják ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik