Élet-Stílus

Az egész iskola beleremegett, amikor a diákok egy hakával elbúcsúztatták szeretett tanárukat

A hagyományos maori harci tánccal intettek búcsút egy új-zélandi gimnázium tanulói a nyugdíjba vonuló tanárnak.

Ennél erőteljesebb és egyben meghatóbb búcsút egy tanár sem kívánhat magának, mint amit az Palmerston North (vagy sokkal menőbb maori neve szerint Pamutana) városában található gimnáziumban harminc éven át dolgozó John Adams. Az eleinte fizikatanárként, majd továbbtanulási tanácsadóként dolgozó pedagógusnak ugyanis egy igazán hatásosra sikerült hakával, a maori harcosok tradicionális táncával intettek búcsút a diákok.

A felvétel még áprilisban készült a Palmerston North Boy’s High School nevű iskolában, és a videó már akkor fel is került a gimnázium YouTube-oldalára, de csak az elmúlt napokban kezdett le terjedni a közösségi oldalakon és a videómegosztó oldalakon. Azóta már nagyjából tízmillióan nézték csodálva a felvételt.

A Daily Mail Australia megkereste az iskolát a videóval kapcsolatban, és az intézmény szóvivője elmondta: a diákokat ugyan felkérték arra, hogy adják elő a táncot, a lelkesedés, amivel előadták, jól mutatja, mennyire szerették a nyugdíjba vonuló oktatót.

Az iskola, egészen pontosan annak diákjai egyszer már bekerültek a világsajtóba, egy hasonlóan megható haka előadással. Akkor egyik tanáruk temetésén adták elő a búcsútáncot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik