Élet-Stílus

7 bizonyíték, hogy mégsem olyan szörnyű ez az idei év

2016 nem a kedvencünk, de van még remény.

Meghalt rengeteg zseniális művész és más ismert ember, David Bowie-tól Prince-ig, Eszterházytól Kocsisig; a britek elhagyják Európát, Amerikában egy közveszélyes őrültet választottak elnöknek: így (is) lehetne summázni 2016-ot, amit egyre többször emlegetnek „minden idők legrosszabb (legbizarrabb)” évének.

A BuzzFeed készített egy összeállítást, amellyel megpróbálja a sok-sok csalódott olvasóval elhitetni, hogy azért van még remény, és hogy mégsem kizárólag rossz dolgok történtek idén.

Kiemelünk néhány erősen pozitív történetet a válogatásból.

1. Itt van például Josh Marshall esete: 8 éves kisfiát agytumorral operálták, a fiúnak a műtét után hatalmas heg lett a fején, ami miatt sokan megbámulták. Josh egy percig sem teketóriázott: úgy döntött, a fiáéval megegyező heget tetováltat magára, hogy így növelje gyermeke önbizalmát.

rak-tetovalas

 

2. Ez a férfi 50 mérföldet utazott, mert megtudta, hogy a legjobb barátja éhes, és ezért vitt neki egy banánt. Végül elfelezték.

3. A halloweeni időszak legpozitívabb fotója kétségtelenül a 13 éves Casey Pearlman és osztálytársa, legjobb barátnője, Yasmin Idris nevéhez kötődik. A zsidó és a muszlim kislány Juslims néven szuperhős-csapatot talált ki, menő jelmezzel, erős üzenettel.

4. Hasonló okokból emelnénk ki a következő történetet, amely szintén egy fotó miatt lett világhírű. Az olimpia egyik legnagyszerűbb pillanata volt, amikor a dél-koreai Li Un Dzsu és észak-koreae Hong Un Dzsong készített egy közös fotót; egyetlen mosolygós szelfivel hozva össze a szétválasztott népet, családokat.

5. Ha már az olimpiánál tartunk, szakadjunk el a BuzzFeed összeállításától, és említsük meg az egyik legolvasottabb idei anyagunkat: emlékszel az olimpia legsportszerűbb történetére?

6. Szintén idei pozitív sztori a 89 éves jégkrémárus története, akinek egy  ismeretlen járókelő alapozta meg hátralevő éveinek anyagi biztonságát: megsajnálta az utcán fagyit áruló bácsit, online pénzgyűjtésbe kezdett, amellyel több mint 100 millió forintnyi összeget dobtak össze a világ internetezői.

gofundme.com
gofundme.com

7. A végére hagytuk egyik kedvenc történetünket, egyben az egyik legolvasottabb idei sztorit: Simon McDermott több videót is készített, amelyeken az látható, ahogy alzheimeres apukájával énekel a kocsiban. Az internet beleszeretett a duóba, a kór gyógyítását kutató szervezetnek rengeteg pénzt gyűjtöttek, Teddy bácsi pedig lemezszerződést kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik