Élet-Stílus

Merev diákokra izgul az internet

Az új online őrület.

Már legalább két és fél hete (!) nem érkezett hír újabb internetes kihívásról, azaz olyan online őrületről, amely leginkább az amerikai iskolások körében dívik, aztán tele lesz vele a közösségi média.

Legutóbb októberben írtuk meg, hogy akkor épp az volt a divat, hogy a fiatalok verekedést imitálnak egy láthatatlan ellenféllel, ezt felveszik a telefonjukkal, és feltöltik a Facebookra vagy a Twitterre vagy az Instagramra.

De azóta megannyi idő eltelt, most épp a

próbababa-kihívás

nevű divat terjed az online felületeken. A lényege, hogy a főszereplők (igen, jellemzően amerikai diákok) olyan pózba merevednek, mintha próbababák lennének egy ruhaüzletben.

A divatot kirobbantó első videó állítólag ez volt:

Azóta rengeteg #mannequinchallenge címkével ellátott videó jelent meg a közösségi médiában, és ezekre általában már zenét is vágnak. Ez a felvétel például 2,4 milliós megtekintésnél jár:

https://www.instagram.com/p/BMW4HjWD2AQ/

Ennyi.

Mutatunk még párat, hátha valaki megérti, mi ebben a jó.

Aki mélyebben elmerülne az online őrületek varázslatos világában, ismerkedjék meg a banánhéjas kihívással, a tolltartózással, a cicis tolltartózással, az önarconlövéssel és csilizabálással, valamint az önelcsúfítással – csak hogy az elmúlt egy-másfél év terméséből merítsünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik