Élet-Stílus

Ez az elhagyatott börtön leginkább egy őrült tudós játszóterére emlékeztet

Vincze Miklós
Vincze Miklós

újságíró. 2016. 11. 06. 08:30

A tarka folyosók és sötét sarkok birodalma akár egy új Frankenstein-film helyszínének is otthont adhatna.
Korábban a témában:

A philadelphiai börtönhálózat egyik fontos tagja, a Holmesburg börtön 1896-ban nyitotta meg kapuit az elítéltek előtt, és részben még ma is működik, de épületei közül többet már 1995-ben bezártak.

A falak közt egykor furcsa emberkísérletek folytak, így például dioxint fecskendeztek az elítéltekbe, vagy fura kémiai és toxikológiai kísérleteket végeztek – ezek jó részét az amerikai hadsereg, illetve néhány nagyvállalat finanszírozta.

A több, mint két évtizeden át folyt kísérletekre Allen M. Hornblum végzős egyetemi hallgatóként, huszonhárom évesen derített fényt – Hornblum megérkezésekor, 1971-ben bekötözött és sebtapaszokkal teleragasztott elítéltek egész sorát találta a falak közt, akiket vágások, égési nyomok és elfekélyesedett sebek egész sora borított.

Az amerikai fényképész, Kendall Whitehouse ezeket járta be, hogy egy horrorba illő világot mutathasson be, most pedig bemutatjuk a fotósorozat legerősebb darabjait.

Elhagyatott helyeket korábban egyébként már számos alkalommal bemutattunk (ezeket a fotósorozatokat itt érheti el), így egy évszázados bútorokkal teli kastélyt, vagy az elmegyógyintézetet, ahol nem szívesen sétálnánk egy holdfényes éjszakán.

Az UrbanGhostMedia nyomán
vissza a címlapra

Kommentek

JERUSALEM, ISRAEL - DECEMBER 11:  Protesters burn a poster of U.S. President Donald Trump in front of the Damascus Gate at the entrance to the Old City on December 11, 2017 in Jerusalem, Israel. In an already divided city, U.S. President Donald Trump pushed relations in the city to breaking point after making the announcement to recognize Jerusalem as Israel's capital.  (Photo by Chris McGrath/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.