Élet-Stílus

Elégedetlen vagy a szexuális életeddel? Ez a tanulmány leírja, mennyit kéne szexelned a te korodban!

24.hu
24.hu

2016. 11. 05. 07:03

A Kinsey intézet kutatói arra voltak kíváncsiak, hogy a pároknak mennyit kellene szexelni a korukhoz képest. A kérdés azért nem egyszerű, mert manapság valakinek a szexuális élete talán a legkevésbé függ attól, hogy hány éves, sokkal inkább azon múlik, hogy milyen életet él, vagy például az, hogy házas-e.

Igaznak látszik a sztereotípia

miszerint aki megházasodik, annak jóval kesebb testi örömben van része, mint azoknak akik egyedül, vagy laza kapcsolatokban maradnak. A házasok számai elkeserítők: 13% csak évente párszor szexel, 45% havonta párszor, míg csak 7% az, akik hetente többször is.

Persze az sem tesz jót a szexuális életünknek, ha folytonosan rágörcsölünk, hogy vajon eleget szexelünk-e. Ha esetleg azon aggódnál, hogy csinálod-e annyit, mint a társaid akkor jól figyelj,

ennyit kéne szexelned a te korodban:

A 20-as éveikben járó párok

20-as pár
20-as pár

A korosztályok közül ők szexelnek a legtöbbet, a kutatók szerint átlagosan 112 alkalommal egy évben.

30 év körüli párok

30-as párok
30-as párok

Náluk már gyengébbek a számok, bár még mindig viszonylag sokat bújnak össze, évente 89-szer szeretkeznek. A tanulmány konkrétan a 30-39 év közöttieket említ.

A 40-49 évesek

40-es párok
40-es párok

Egyáltalán nincsnek úgy lemaradva, mint ahogyan azt gondolnánk. A korbéli ugrás-szexuális együttlét arányát tekintve kifejezetten jónak számít az évenkénti 69 alkalom.

Időskori szex

Boldog idős párok
Boldog idős párok

A Duke University felmérése szerint azok az idős párok, akik viszonylag jó mentális és fizikai állapotban vannak, jobban élvezik a szexet, mint bármelyik más korosztály képviselői. A 65 év felettieknél a gyakoriság kérdése szinte teljesen másodlagos, a sok körülmény miatt náluk az átlagos éves arány nehezen mérhető.

Via

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. november 29.
Magyarországon élő kínaiak Budapesten, a Hősök terénél a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Megjelent húszezer ázsiai Magyarországon

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.