Élet-Stílus

Hevér Gábor összenőtt Leonardo Dicaprioval

Hevér Gábor, Leonardo DiCaprio magyar hangja húsz éve szinkronizálja a színész filmjeit. Már olyannyira ismeri DiCapriót, mintha két évtizede baráti kapcsolatot ápolnának.

“A Titanic volt az első, és azóta is én szinkronizáltam őt, egyet kivéve. Nagyon megszerettem ezalatt az idő alatt. Kiváló színésznek tartom, örülnék, ha egyszer találkozhatnék vele élőben is. Mindig évek elteltével nézem meg a filmjeit, mivel nem szívesen hallgatom két-három órán keresztül a saját hangom. Sokszor kérdezik tőlem, hogy láttam-e ezt vagy azt az alkotást. Meglepődnek, hogy nemmel válaszolok, és van olyan, amit a mai napig nem láttam, pedig kíváncsi vagyok rá. Egy-két év alatt elfelejtem, miről is szólt a munkáim során nagyjából észlelt film, és természetesen mindig kritikusan hallgatom ilyenkor saját magam, nem tudom elfelejteni, hogy én vagyok a hangja”

– kezdte Hevér Gábor, akit már többször leállítottak az utcán hangját és arcát is felismerve.

Fotó: RTL Klub
Fotó: RTL Klub

“Arra kell figyelnem, hogy úgy csináljak mindent, ahogy Leonardo, sem többet, sem kevesebbet. Tudom, hogy kell őt szinkronizálni, és azzal is tisztában vagyok, hogyan végzi a munkáját, ezért is szeretem, és könnyebb is mint egy vadonatúj emberhez kölcsönöznöm a hangom. A húsz év alatt összenőttünk, elég jól ismerem. Már a hangom alapján is leszólítanak az utcán, egyszer egy fiú rohant utánam, hallotta, hogy beszélek, és odahívott a barátnőjéhez, aki nagy rajongó. Ám előfordult már rendőr igazoltatáskor, a biztos úr megjegyezte, hogy nagyon ismerős a hangom, de nem kellett semmilyen hasznot húznom ebből, hiszen minden szabályt betartottam”

– tette hozzá Hevér, aki annak apropóján elevenítette fel DiCaprióval kapcsolatos élményeit, hogy holnap Budapestre is elérkezik az évek óta Európa nagyvárosaiban megszervezett, világszínvonalú rendezvény, a nagyszabású „Party like Gatsby”. A magával ragadó, egész estés show-val megfűszerezett buli tízezrek tömegeit kápráztatta már el, ahol a misztikum, a kíváncsiság, a vágy és a szertelen vidámság lebeg a középpontban. Ezúttal fővárosunkat is ellepi a varázslat, az 1920-as évek őrülete: a korlátlan, laza lehetőségek világába csöppenhet az, aki ellátogat november 5-én a Symbolba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik