Élet-Stílus

Sajnáljuk, kedves keresztények, de az internet legyőzte Jézust

A mindenki által hozzáférhető Google keresési adatbázisából érdekes infomrációkat lehet kibogarászni. Az emberek a legtöbbször arra keresnek rá, ami érdekli őket, így pofonegyszerűen ki lehet deríteni, hogy melyek azok a témák, trendek, amik csak gyorsan végigsöpörnek a világon, és mik azok, amik hosszú időre rabul ejtenek minket.

Meghaltál a bűneinkért? Az semmi, ez a francia buldog nem éri el a teszilabdáját :DDDDDDD

Internetes mém
Internetes mém

A Google statisztikáiból világosan kiderül, hogy az egyik legkeresettebb internetes keresőszó már régóta a “Jézus” volt. Lehet, hogy egyesek számára meglepő lehet, de nagyon sokan kerestek és keresnek rá a mai napig a megváltóra a világhálón, ám ez a tendencia az elmúlt években lassan megfordulni látszik, ugyanis érkezett egy új kihívó, egészen pontosan több. Az internetes mémek.

“LOL” internetes mém

Hogy pontosan mik azok az internetes mémek? Arra, hogy pontosan elmagyarázzuk, még ez a végtelennek tűnő online cikk is kevés lenne, így a továbbiakban gondoljunk úgy a mémekre, mint

az internet vicces izéire.

Részlet a Simpson családból.
Részlet a Simpson családból.

A következő a Google adataiból összeállított ábrán azt lehet látni, ahogy a mém kifejezés az elmúlt öt évben lassan megszorítja Jézust, majd végül idén áprilisban meg is veri. Utoljára két éve volt hasonló helyzet, ám akkor, 2014 július elején még döntetlen lett az eredmény, majd később Jézus vissza is tudta venni a vezetést. A kék görbe mutatja a megváltó számait, a piros a mémekét.

Az internetes mémek elemzésével egyébként az eredetileg mikrobiológus végzettségű Richard Dawkins foglalkozott áthatóbban, aki az internetes vicces képek terjedését és fennmaradását a gének önérvényesítő tulajdonságához hasonlította. Dawkinstól származik egyébként a “meme” vagyis a mém elnevezés is, utalva ezzel a két fogalom közötti, általa feltételezett párhuzmra.

Via

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik