Élet-Stílus

Bocsánatot kért az emberi hamvakat szétszóró operabarát

Bocsánatot kért a New York-i Metropolitan Opera vezetésétől az az operabarát, aki a múlt héten terrorveszélyt idézett elő, amikor előadás közben szétszórta barátja hamvait a Met nézőterén.

A Dallasban élő Roger Kaiser Peter Gelbhez, a Met vezérigazgatójához intézett levelében azzal magyarázta tettét, hogy még 2012-ben megígérte rákbeteg barátjának, hogy halála után számos neves operaházban szét fogja szórni hamvait, hogy az illető “mindörökre élvezhesse a csodálatos zenét”.

Ez a haldokló barátnak tett kedves gesztus azonban balul sült el. Hűséges operabarátként a cselekmény súlya nagy nyomással nehezedik rám, írta.

A New York-i operaházat Rossini Tell Vilmos című operájának második felvonása után szombaton ki kellett üríteni, mivel Kaiser a hamvakat a zenekari árokba szórta a szünetben. A gyanús fehér por miatt riadóztatták a rendőrséget és a mentőket is, és a nyomozás miatt törölték a Met szombat késő esti előadását is.

A rendőrség már szombat éjjel közölte, hogy emberi hamvakat szórtak szét az operaházban és felvette a kapcsolatot az elkövetővel, de nem emeltek vádat ellene.

Peter Gelb válaszában közölte, hogy elfogadja Kaiser őszinte bocsánatkérését annak ellenére, hogy a férfi cselekedete idegtépő órákat idézett elő az operaházban, két előadás nézőközönségének okozott csalódást, és több ezer dollár anyagi kár érte az intézményt.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik