Élet-Stílus

Menstruációs vérével festi képeit a fiatal művész

Szerinte ez pont olyan, mintha olajfestéket használna.

Jess Cummin még csak 20 éves, és még korántsem nevezhető világhírű – vagy akár kiforrott – művésznek, a napokban mégis ismert lett. A londoni lány azzal került a világsajtóba, hogy a menstruációs vérével fest.

A Daily Mail cikkéből kiderül, hogy eddig hat alkotást készített az említett módon.

A Glasgow-i School of Art and Design hallgatója először egy évvel ezelőtt próbálta ki a technikát. Éppen vízfestékkel, krétával és tollal alkotott, és mivel épp menzesze volt, az az ötlete támadt, hogy a vérét is használhatná a művéhez.

facebook.com/jessica.cummin
facebook.com/jessica.cummin

Azóta is alkalmazza – az őskori barlangrajzok inspirálta – sajátos technikát, a vért ecsettel vagy tamponnal viszi fel a vászonra. Szerinte ez nem nagyon különbözik attól, mintha mondjuk, olajfestéket használna.

Ha erősebb a ciklusom, hamarabb összegyűlik a kellő vérmennyiség”

– avatja be Jess a bizonyára mindenkit felcsigázó részletekbe az érdeklődőket, és még azt is elárulja, hogy a használt festékanyag a világos pirosról egy nap alatt sötétvörös-barnás tónusúra változik.

Elismeri, hogy sokan gusztustalannak tartják művészetét (szobatársai például azóta nem követik a Facebookon, amióta ott is bemutatta sajátos alkotásait), de legtöbb családtagja támogatja; még a nagymamája is érdekesnek találja a módszerét. Azt mondja, sokan azt hiszik, hogy a festmények esetleg szagot árasztanak, de erről szó sincs, épp úgy, mint a máshonnan vett vérrel festők esetében.

Jess művészetének másik érdekessége, hogy gyurmából vaginákat formáz.

 

Fotók: facebook/jessica.cummin

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik