Élet-Stílus

Négy évig élt a kórházban a szívbetegen született gyerek, miután szülei magára hagyták

A kínai házaspár csak bírósági utasítására voltak hajlandó hazavinni. És miután börtönbe zárták őket az eset miatt.

Hazakerült Belső-Mongóliában élő szüleihez egy ötéves kínai kisfiú, aki az elmúlt négy évben egy pekingi kórházban élt, miután szülei egyszerűen magára hagyták őt, és nélküle mentek haza – jelentette a kínai sajtó. A CCTV kínai állami televízió beszámolója szerint a szülők csak azután voltak hajlandóak magukkal vinni, hogy egy bíróság erre utasította őket, és pár napra börtönbe zárták őket, amiért nem akarták engedelmeskedni az ellenük hozott ítéletnek.

A meg nem nevezett kisfiú 11 hónapos volt, amikor szülei bevitték a pekingi Fuwai kórházba, ahol műtéten esett át veleszületett szívproblémája miatt. Bár a műtét sikeres volt, utána kiderült, hogy a légcsövével is problémák vannak. A beszámolók szerint a szülők meg voltak győződve arról, hogy a szívműtét okozta a légcsövével kapcsolatos problémákat, és közölték a kórházzal, csak akkor viszik magukkal, ha teljesen egészséges lesz. Majd hazautaztak.

A kisfiú így a kórházban nőtt fel: az ottani konyján evett, az ápolók által bevitt játékokkal játszott, és végül a nővéreket kezdte el „anyának” hívni. Szüleit csak ritkán látta, amikor internetes videócseten keresztül beszélgetett velük. A kórház végül beperelte a szülőket, azt állítva, hogy 80 ezer jüant költött a gyerekre.

kinai-szulok
Csak amikor már börtönbe kerültek, akkor vitták haza gyereküket (Fotó: CCTV)

A bíróság a kórház javára döntött, és kötelezték a szülőket, hogy vigyék haza a gyermeküket. A szülők azonban nem engedelmeskedtek, arra hivatkozva, hogy Belső-Mongólia száraz klímája hamar megölné őt. Végül csak azután vitték haza, hogy pár napra börtönbe zárták őket, amiért nem engedelmeskedtek a bíróságnak.

A beszámolók szerint, amikor a szülők elmentek a gyerekért a kórházba, a fiú következetesen „nagynéninek” nevezte az anyukáját, és nem volt hajlandó „anyunak” hívni, a nő hiába javította ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik