Élet-Stílus

Ez a pofára esés legkellemesebb módja

Hosszú évek óta rossz szemmel nézte férje könnyelműségét az észak-karolinai Leicesterben Glenda Blackwell. Buddy szórja a pénzt, ráadásul egyre többet az olyan felesleges dolgokra, mint a szerencsejáték. „Hiszen az egész csak átverés, valójában soha sem nyer senki” – dohogott magában az 57 éves asszony.

Glenda, egy nap, mérgében úgy döntött, megleckézteti a lottómániás Buddyt. Vett 10 dollárért (2800 forintért) egy a sorsjegyet, lecsapta a férje elé, és azt mondta neki, kapargassa csak, és akkor meglátja, hogy az egésznek semmi értelmes.

A házaspár megütötte az egymillió dolláros főnyereményt.

A főnyeremény
A főnyeremény

„Vissza kellett szívnom minden szót, amit mondtam, mégis nagyon boldog voltam” – emlékezett vissza a pillanatra Glenda. „Annyit küzdöttünk, de most végre megvehetjük a saját házunkat, egy kis földet hozzá, és soha többé nem kell aggódnunk a pénz miatt. Ez a terv a nyeremény egyik részével, a másik felét a lányunknak adjuk, és félre teszünk belőle az unokák, hogy legyen majd pénzük a főiskolára” – mesélte Glenda, az őt faggató riporternek.

A nyereményt kétféleképpen vehette fel a házaspár: vagy rögtön egyben az egészet, vagy 20 éven át, évi 50 ezer dolláros (14 millió forintos) részletekben.  Az első módszer hátránya, hogy az összeg több mint felét be kell fizetni adóba, a másodiké pedig az, hogy a nyeremény nem örökölhető. Glenda azt mondja, épp azért döntöttek az első verzió mellett, mert az egészségi állapota miatt biztos benne, hogy nem fog már olyan sokáig élni.

A házaspár így összesen 415.503 dollárral (117.641.364 forinttal) lett gazdagabb. Azt mondják, többé nem vásárolnak kaparós sorsjegyeket.

(Borítóképünkön az a kisbolt látható, amelyikben Glenda Balackwell megvette a főnyereményt érő sorsjegyet, október 24-én.)

(abc13)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik