Élet-Stílus

Egy hónapig egy helyben várt gazdáira a kidobott kutya

A megrázó fotó bejárta az internetet.

Egy michigani család nemrég elköltözött otthonából, és ami régi házukban feleslegesnek bizonyult, azt ott hagyták az utcán, a járda szélén.

Többek között a kutyájukat.

Facebook/Liz Marie
Facebook/Liz Marie

A pitbull egy hónapon keresztül el sem mozdult a lomok mellől, várta, hogy visszajöjjenek érte.

A család egyszer még visszatért a helyszínre néhány holmiért, de a kutyát ismét otthagyták.

Egy szomszéd értesítette az egyik detroiti kutyamentő szervezetet, hogy az állat hetek óta az utcán él.

A BuzzFeed sztorijából kiderül, hogy az alapítványt vezető Dustin Oliver tizenegy napot töltött a pitbullal (akit egyébként Boo-nak nevezett el), annak érdekében, hogy a kutya a bizalmába fogadja.

Első nap éjjel egyig próbált Boo közelébe férkőzni, de az állat nem volt vele barátságos (láthatóan nem bízott az emberekben – vajon miért?!). Másnap a férfi reggelit vitt neki, amit a kutya el is fogadott, és már aznap hagyta, hogy Oliver nyakörvet tegyen rá.

Közben a fenti fotó terjedni kezdett, így sokan megismerkedtek Boo történetével, és mivel kiderült, hogy szívférgességben szenved, gyűjteni is kezdtek a gyógykezelésére. (Nem kizárt, hogy az ebet azért hagyták ott korábbi gazdái, mert nem tudták vagy nem akarták fizetni az ezzel járó költségeket).

Amíg ápolásra szorul, egy család vigyáz rá, azután pedig a detroiti állatvédők keresnek új otthont, új gazdákat a barátságos, hűséges kutyának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik