Élet-Stílus

Semmi, csak egy hatalmas pók visz egy döglött egeret

Nem véletlen, hogy Ausztráliát a fölfedezése után, gyakorlatilag büntetőtelepnek használták a britek. Csupa fura és hátborzongató dolog él arrafelé. Emberevő krokodilok, gyilkos mérgű kígyók és medúzák, meg akkora pókok, amik simán elbírnak egy döglött egeret. Mármint úgy, hogy egy hűtőgép sima falán viszik fölfele.

Az alábbi videót egy Jason Wormal nevű férfi osztotta meg a Facebook-on, a következő szöveggel:

Szóval, épp indultam volna munkába, úgy 0.30 körül, amikor azt mondja a szomszéd: „akarsz látni, valami nagyon menőt?” „Hogy a fenébe ne?” – mondtam, úgyhogy bementünk hozzá, és ő megmutatta nekem ezt. Egy vadászpók próbál felfalni egy egeret.

A felvétel vasárnap hajnalban került fel a közösségi portálra, cikkünk megjelenéséig közel nyolcmillió megtekintésnél, és több mint 130 ezer megosztásnál tart. A több tízezer szörnyülködő kommentelő megnyugtatására, a férfi később azt írta:

„Ok srácok, hogy tudjátok, s pók jól van. Hermie-nek neveztük el, örökbe fogadtuk, és most a saját rágcsálóirtó céget vezet a városban. Ja, és albérlete is fizet!”

Graham Millage, az Ausztrál Múzeum pókgyűjteményének vezetője a The Gurdian kérdésére azt nyilatkozta, hogy bár először látott pókot egeret zsákmányolni, nem számít ritkaságnak, hogy ízeltlábúak nagyobb testű állatokat, például gekkókat, vagy madarakat ejtenek el.

Millage kollégája, a szintén pókszakértő, Helen Smith viszont úgy gondolja, hogy az egeret, valószínűleg nem Hermine ölte meg.

„Meglepő lenne, ha egy vadászpók rátámadna egy egérre, de még ha meg is tenné, nem valószínű, hogy a mérge elég gyorsan végezne az emlőssel ahhoz, hogy el is tudja fogni. Gyanús az is, hogy az egér fara eléggé merevnek tűnik, mintha jó ideje döglött lett volna.”

Hermine rágcsálócipelő teljesítményét ettől senki sem kérdőjelezi meg, és akár ő végzett az egérrel, akár döglötten találta, mi azért nem szívesen vennénk fel albérletbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik