Élet-Stílus

Dicsérték és kritizálták a fiát házimunkára nevelő anyát

Százezreket mozgatott meg egy amerikai anyuka Facebook-bejegyzése.

„Megtanítom a fiam főzni és házimunkát csinálni. Miért? Mert a házimunka nem csak a nők dolga.” Ezzel kezdte bejegyzését Facebook-oldalán a 22 éves Nikkole Paulun, aki több fényképet tett közzé közösségi oldalán fiáról, ahogy éppen főz, bepakolja a koszos tányérokat a mosogatógépbe, és a szennyes ruhákat a mosógépbe.

Bejegyzése hatalmas sikert aratott. E cikk írásakor már 148 ezer reakciót generált, több mint 58 ezren osztották meg, és több mint nyolcezer komment érkezett alá, és már a sajtó is felkapta. A hozzászólók nagy többsége támogatta az anyukát, amiért megtanítja fiát a házimunka elvégzésére, de persze voltak fanyalgók is.

Egyikük – akinek több mint háromszázan adtak igazat – kijelentette: „Nem rabszolgának vannak gyerekeid! Vagy azért, hogy elvégezzék a házimunkát, amihez nincsen kedved. Ami elég az elég!” Paulun válasza azonban már tízszer annyi embernek tetszett: „(A fiam) egyértelműen nem a rabszolgám, lol. Szeretem a házimunkát, és nagy részét én csinálom. A fiam csak segít, és ezért zsebpénzt is kap”.

Egy másik kommentelő pedig arról érdeklődött, hogy vajon a lányát megtanítja-e olyan férfimunkákra, mint „kereket cserélni vagy füvet nyírni”, amire az anyuka közölte, hogy „igen, a lányom meg fogja tanulni azokat a dolgokat”, hozzátéve, hogy gyerekei úgy nőnek fel, hogy látják, ahogy ő azt egyedülálló anyukaként mind megcsinálja.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik