Élet-Stílus
budapest pride (Array)

Az emberek harmada pártolná az azonos neműek házasságát

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2016. 10. 18. 20:22

Térségenként komoly eltérések vannak, Afrikában és Ázsiában még a diszkrimináció ellen kell küzdeni.

Világszerte az emberek harmada gondolja azt, hogy lehetővé kellene tenni a házasságkötést azonos nemű pároknak – derül ki abból a felmérésből, amelyet 65 országban, csaknem százezer válaszadó részvételével készíttetett a Nemzetközi LMBTI Szövetség.

32 százalék támogatja, 45 százalék ellenzi az egyneműek házasságát, a fennmaradó 23 százalék nem tud dönteni a kérdésben.

A jogvédő szervezet szerint komoly különbségek fedezhetőek fel az egyes régiók között: Afrikában 19, Ázsiában 26 százalék tartja elfogadhatónak az azonos neműek házasságkötését. Amerikában 35, Európában 41, a Csendes-óceáni térségben 56 százalék áll pozitívan a kérdéshez.

A szövetség szerint Afrikában és Ázsiában egyelőre még a melegek elleni diszkriminációval szemben kell küzdeni, messze vannak attól, hogy a házasság elfogadtatása kerüljön napirendre.

A szövetség egy korábbi kutatása rámutatott, hogy világszerte az emberek kétharmada számára okozna csalódást, ha gyermeke közölné, hogy vele azonos nemű embert szeret.

Az egyneműek házasságát egyébként már több mint húsz országban törvényesítették, főleg Európában és az amerikai kontinensen. (Thomson Reuters)

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Hands touching global connection and icon customer networking data exchanges on glitter bright lights colorful background
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.