Élet-Stílus

Kilőtték az internetezők kedvenc medvéjét

RIP Pedals.

A hírek szerint örök téli álmát alussza az a medve, aki két éve lett az internetezők nagy kedvence, miután elterjedtek a felvételek, amelyeken a New Jersey-beli Oak Ridge-ben mászkál.

Ahogy a lenti videón is látható, a maci attól volt különleges, hogy úgy sétált, mint egy ember – két hátsó lábát használta csak a közlekedésnél, lévén, hogy egyik mancsa sérült volt, egy pedig teljes egészében hiányzott.

A Pedalsnak elnevezett állatnak korábban Facebook-oldalt is szenteltek, ám nem a rajongók, hanem egy John nevű vadász, aki régóta arra készült, hogy megölje a medvét. A bejegyzésekből – de még inkább a saját posztjaihoz írt kommentekből – úgy tűnik, beteges vágyat érzett, hogy a népszerű macit eltegye láb alól. Azzal hergelte az állatbarátokat, hogy Pedals napjai meg vannak számlálva, és amint jön a vadászszezon, végez vele.

És sajnos jött a vadászszezon.

A beszámolók szerint többen is látták, amint egy vadász mérésre viszi az elejtett prédát, amelynek betegek voltak a mellső lábai.

Nyíllal lőtte ki az állatot.

A környékbeliek korábban többször is a helyi vadvédelmi hivatalhoz fordultak, hogy a beteg állatot szállítsák menhelyre, de kérésüket elutasították.

A hivatalos szerv nem tudta megerősíteni, hogy valóban az említett medvét lőtték-e ki, mivel Pedals nem volt megjelölve, és DNS-mintát sem vettek tőle korábban; egy nő azonban több szemtanú elbeszélése alapján száz százalékig biztos benne, hogy kedvencüket végezték ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik