Élet-Stílus

A 9 éves kislánynak amputálni kellett a lábát, de megvalósította az álmát és balerina lett

Gabi Shull mindössze 9 éves volt, mikor kiderült, hogy a jobb térdét egy különleges daganat, az oszteoszarkóma támadta meg. A kislányt kezelő orvosoknak nem volt más választása, hogy megmentsék Gabi életét, a jobb térdétől lefelé

amputálni kellett a lábát.

A rákos daganatot akkor vették észre, mikor a kislány jogkorcsolyázás közben megsérült. Akkor már javában táncolt, versenyekre járt, folyamatosan edzett, az volt az álma, hogy egyszer balerina lesz. Az oszteoszarkóma agresszív, gyors növekedésű daganat, amely kezelés nélkül egy éven belül halálhoz vezet. A csontráktípusok között a leggyakoribbnak számító betegség ma már szerencsére hatékonyan gyógyítható.

Az orvosok Gabi esetében egy szokatlan megoldást javasoltak. Miután eltávolították a kislány térdét, az alsó lábszárat 180 fokkal elfordítva hozzáillesztették a combjához, aminek az lett az eredménye, hogy a bokája került a térde helyére, ezáltal ismét képes hajlítani a lábát. Alsó lábszárát egy egyedi protézissel pótolták, amivel „lábujjhegyre” is tud állni.

Gabi most 15 éves. Kitartásának, lelkesedésének plusz az orvosok segítségének hála, nemcsak balettozik, hanem a jazztáncot és a hip-hopot is sikerrel műveli, sőt versenytáncol is. Emellett szószólója lett egy gyermekrákkal foglakozó nonprofit szervezetnek.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy táncol ez a fantasztikus lány, nézzétek meg ezt a videót:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik