Élet-Stílus

Ti még mindig matracon jógáztok?!

Mint mindennek, a jógának is számtalan változata létezik már: pár héttel ezelőtt például arra csodálkoztunk rá, hogy vannak, akik szörfdeszkán űzik ezt a mozgásformát, most pedig itt a lovas változat.
Kapcsolódó cikkek

A lovon jógázás nem újdonság, de eddig zárt ajtók mögött oktatták csak – most viszont a Valenciából származó lovász-jógitól, Laura Garcíától is megtanulhatjuk az alapokat. Nem igazán olcsó mulatság: a külön erre a célra kialakított szálláson alaphangon 280 dollárt, azaz 76 ezer forintot kérnek el egy éjszakáért, egy egyórás menet pedig 65 dollárba, azaz 18 ezer forintba kerül.

A La Donaira névre keresztelt komplexum vezetője, Manuel Rosell azt is bevallotta a Bloombergnek, hogy egyáltalán nem volt könnyű beindítani a vállalkozást.

Másfél évbe telt csak az, hogy olyan tanárt találjunk, aki valóban ért is hozzá, és nem csak kuruzsló

– mondta. Hozzátette, pénzügyi tekintetben több hotel is megengedhetné magának, hogy Garcíáéhoz hasonló tréningeket rendezzen, a fizikai adottságok viszont sokszor gátat szabnak. A La Donairában 70 lovat tartanak, akik 2,5 négyzetkilométeren szaladgálhatnak. Roselltől azt is megtudhatjuk, hogy ezekre az állatokra itt tettek először nyerget, emiatt sokkal könnyebben taníthatóak és jobb jógapartnerek is.

A komplexumban azt tervezik, jövő tavasszal már Down-szindrómás gyerekekkel is foglalkoznak majd.

A hotel minigazdaságként működik (majdnem mindent ők termesztenek), ráadásul rövid, meditatív sétákat is szerveznek a közeli erdőbe – így a lovas jógát leszámítva is elég menőnek számítanak. Rosell szerint a vonzerejük az, hogy bár Európán belül vannak, mégis egzotikusnak számítanak, így főleg skandináv nők látogatnak el hozzájuk. Ráadásul a gyakorlatokhoz nem is szükséges “alap” jógatudás. A gyakorlat azzal kezdődik, hogy a résztvevők légzését a lóéhoz igazítják, García szerint pedig az egész kevésbé szól az izgalomról, sokkal inkább arról, hogy összekapcsolódjunk a természettel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik