Élet-Stílus

Nyaralás helyett sokan őszölni járnak

A jobb ár-érték arány miatt sokan tolják el a nyári pihenést az őszi hónapokra, emellett a business osztály is egyre népszerűbb Magyarországon. Interjú Horváth Gáborral, az Emirates magyar Country Managerével.

Mennyit változtak az elmúlt években a magyarok kedvenc úti céljai?

Tapasztalataink szerint az észak-amerikai úti célok helyett a magyarok immár szívesebben választják az ázsiai nyaralóhelyeket. Ennek egyik oka a dollár erősödése, hiszen míg Ázsiában egy 5 csillagos szállodaszobát éjszakánként már 40-50 euróért is találni, addig ugyanez San Franciscoban 300 euróba kerül. A keleti desztinációk népszerűségében fontos szerepe van ugyanakkor annak is, hogy az utazás tervezésekor kiemelt szemponttá vált a biztonság. Jó példája ennek Dubaj népszerűségének folyamatos növekedése, amely a legbiztonságosabb városok egyike, és amely szezonról szezonra egyre több magyar utazót vonz. A város az Emirates-szel mindössze 5 és fél órára van Budapesttől, a beutazáshoz a magyar állampolgároknak nincs szüksége vízumra, az időeltolódás pedig minimális, és szinte egész évben garantált a napsütés. Az állandó turisztikai fejlesztések, az ingyenesen elérhető programok sokszínűsége, az építészeti és kulturális látványosságok miatt pedig nem meglepő, hogy a Mastercard felmérése szerint Dubaj a világ 4. legnépszerűbb városa, évi 15,27 millió látogatóval. A magyar utazók TOP10-es úti céljai között megtaláljuk továbbá Bangkokot, Szingapúrt, Kuala Lumpurt, Tokiót és Szöult is.

Ezzel párhuzamosan mennyire jellemző, hogy nyaralás helyett „őszölni” járunk?

Az utasok javuló anyagi lehetőségeinek, az egyre csökkenő utazási költségeknek, valamint a kiváló ár-érték arányú jegyáraknak köszönhetően egyre többen utaznak. A klasszikus nyaralási időszakon kívül az év más periódusaiban jellemzővé váltak a még kedvezőbb szállás és repülőjegyárak, így sokak utazása ezzel párhuzamosan kitolódott. Bővülő kapacitásunkkal és a legmagasabb színvonalú szolgáltatásainkkal (tavaly december óta a valaha volt legnagyobb napi járatot, egy 364 személyes Boeing 777-es gépet üzemeltetünk Budapestről)  ezt a növekvő igényt maximálisan ki tudjuk szolgálni.

Fotó: Emirates
Fotó: Emirates

Az olcsó repülőjegyek mellett mennyire népszerű a business osztály?

Büszke vagyok business osztály termékünkre. A közel 1000 csatornás ice fedélzeti szórakoztatórendszer (immár magyar nyelvű filmekkel is), az ággyá alakítható ülések, a pazar reptéri Business Class Lounge, a sofőrszolgáltatás, a kulináris élvezetek és a magyar légiutas-kísérők egyre többeket vonzanak. Egy nászút vagy egy kiemelt családi nyaralás során ugyanis fontos szempont, hogy ne csak a szállás legyen megfelelő, hanem maga az utazás is élmény legyen. Hogy minél többen részesei lehessenek az Emirates-élménynek, speciális árakat is bevezettünk.

Mennyire megfizethető egy business repülőjegy?

A nemrég bevezetett új árképzés lehetővé teszi, hogy a nyaralási céllal utazók – akik jellemzően korábban foglalják le jegyeiket – még jobb árakon férhessenek hozzá. Aki az indulás előtt 90 (vagy 60, akár 30 nappal) veszi meg a jegyét, az eddigieknél is kedvezőbb árakon foglalhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik