Élet-Stílus

Lehet, hogy Dub FX következő albumán magyar népzene is lesz

Október 15-én ismét Magyarországra látogat a világhírű beatboxer, Dub FX. Saját bevallása szerint azért is szeret ide járni, mert legalább annyi rajongója van itt, mint Amerikában.

Ez lesz Dub FX nyolcadik koncertje Magyarországon. Az ausztrál előadó elmesélte, hogy  Budapest azon kevés hely egyike, ahol szívesen tölti a szabadidejét. Rengeteg szép emlék köti ide, az egyik legszebb számára az Erzsébet téri fellépése 2014 nyarán. Az a koncert egy street show volt, ami Dub FX sajátja, hiszen pályafutása utcai zenéléssel indult, és itthon is nagy siker volt az esemény.

Az itt eltöltött idő alatt nemcsak az országot szerette meg, hanem a népzenénket is. Az egyik Facebook posztjában elárulta, hogy ha kedvenc hangszert kéne választania, az a cimbalom lenne, amivel utcai cigányzenészek ismertették meg.

A cimbalommal utcai cigányzenészek révén ismerkedtem meg. Igazi tradicionális hangszer, amit nagyon sok nemzet, kultúra vall a magáénak, de senki sem tudja igazán, hogy honnan származik. Ősi örökségünkkel kapcsol össze minket, talán ezért szeretjük a hangját annyira. A zene célja, hogy felszínre hozza a szabadság érzését, a magyar népzene ebből merítkezik. Ugyanezért szeretem a reggea-t, a kubai zenét, a jazzt, a szambát és a hip-hopot is

– mesélte Dub FX.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik