Élet-Stílus

A világ legkedvesebb rendőre intette le a gyászoló fiút

Aztán olyat tett, amire senki nem számított volna.

Mark E Ross szörnyű hírt kapott szombatról vasárnapra virradó hajnalban: tinédzser húga életét vesztette egy autóbalesetben.

A fiú az éjszaka közepén úgy döntött, azonnal kocsiba száll, hogy minél előbb Detroitban lehessen a családjával. Nem tudott gondolkodni, és érthetően azzal sem törődött, hogy a megengedett sebességnél gyorsabban hajt – csak az érdekelte, hogy mihamarabb célba érjen.

Ohióban leintette egy rendőr. Közúti ellenőrzés.

Mark agyán már átfutott, hogy biztos olyan gyorsan száguldott, hogy ezek után elveszik a jogosítványát, megbüntetik, akár börtönbe is kerülhet. Mit volt mit tenni: elmondta a rendőrnek, hogy meghalt a testvére, és hogy azért sietett, hogy mielőbb az édesanyjánál legyen. És elsírta magát.

A zsaru, bizonyos David Robinson őrnagy azonnal látta, hogy nem a szokásos kamudumával van dolga: a fiú láthatóan ki volt készülve.

A sofőr lepődött meg a legjobban, amikor ezek után a rendőr imádkozott érte és a családjáért, majd felajánlotta, hogy ők elviszik. És így is lett: a srác átszállt a rendőrautóba, és több mint 160 kilométert utazott velük.

Mindenki tudja, mennyire nem kedvelem a zsarukat, de szívből hálás vagyok ennek a fickónak. Reményt adott nekem.”

Robinson őrnagy a hírek szerint részt vesz Mark húgának temetésén is. A fiú a Facebookon is megírta a történetet, a posztot néhány nap alatt 135 ezren osztották meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik