Élet-Stílus

Először főznek magyarok a világ legjobbjai közt

Hétfőn tálalnak Thessalonikiben a világ legjobb séfjei és cukrászai, köztük Elek Richárd és Domonkos Dávid.

Kezdetét vette ugyanis a WACS Global Chef Challenge világdöntője. A versenyen 20 ország legkiválóbb szakácsai és 10 ország cukrászai mérik össze tudásukat. A versenyzők között Magyarország először képviselteti magát: Elek Richárd a Faust’s étterem séfje és Domonkos Dávid a Sugar! Design cukrásza.

A szakácsoknak 12 főre kell 4 fogást elkészíteniük mindössze 5 óra alatt kell elkészíteniük. A feladatot azzal nehezítették, hogy az alapanyagok terén is megkötötték a kezüket, ugyanis az elkészített ételeknek tartalmazniuk kell libamájat, skót lazacot, fésűkagylót, holland borjút és csokoládét.

A cukrászoknak sincs könnyebb dolguk. Összesen három különböző desszertet kell kreálniuk. Köztük egy 60 cm-es díszmunkát, ami bármi lehet, csak finom legyen és jól nézzen ki.

A versenyzők munkáját segédszakácsok segítik. Elek Richárd választása Hack Barnabásra esett, aki a Prágában szervezett junior szakács verseny 3. helyezettje. Domonkos Dávid pedig Kiss Dánielt vitte egy lajosmizsei cukrászatból.

A verseny mögött hatalmas munka áll, Dávid például egyenesen Malajziáig ment, hogy minél többet tudjon meg a csokoládé rejtelmeiről.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik