Élet-Stílus

Kapaszkodj, mert ettől a retikültől lefordulsz a székről!

Vannak időszakok, amikor az ember azt hiszi, hogy már mindent látott, az ingerküszöbje az egekig ér, őt már nem nagyon lehet meglepni. Aztán jön egy új-zélandi képzőművésznő, aki divatos retikült varr egy preparált macskából.

fotó: trademe.co.nz
fotó: trademe.co.nz

Claire Third egy új-zélandi aukciós portálon kínálta eladásra az ízléses kiegészítőt. Azt mondja álmában sem számított olyan zajos fogadtatásra, amilyenben része volt. Az emberek nagyjából felének tetszik a munkája, a többiek viszont bolondnak, gonosznak tartják a művészt.

Third, aki évek óta foglalkozik állatpreparálással elmondta, hogy soha nem öl állatokat. A macskát egy autó ütötte el, a művésznő épp azért csinált belőle táskát, mert bár az feje épen maradt, a teste csúnyán összeroncsolódott. Azt mondja, mielőtt munkához látott, három hónapon át pihentette a tetemet a fagyasztóban, hátha felbukkan az állat gazdája, aki szeretné eltemetni.

fotó: trademe.co.nz
fotó: trademe.co.nz

A macskatáska 300 munkaóra alatt készült el, és bár Third 1400 új-zélandi dolláros (kb. 283 ezer forintos) kikiáltási áron hirdette meg, végül nagyjából fele annyiért adta el. Ha valaki kedvet kapott ahhoz, hogy Third munkáiból vásároljon IDE KATTINTVA egy unikornis-szobadíszre, IDE KATTINVA pedig félig macska, félig madár szörnyekre licitálhat.

(via BuzzFeed)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik