Élet-Stílus

Két év után sem nőtt vissza a kislány haja – hajkondicionáló okozta a bajt

Rengeteg a károsult. A kozmetikumot gyártó cég nem érzi úgy, hogy felelős lenne.

A 11 éves Eliana Lawrence két évvel ezelőtt kapott egy hajkondicionálót a nagymamájától. Azt hallották a termékről, hogy szép, egészséges hajat varázsol. Az első mosás után a kislány anyja, Miriam Lawrence észrevette, hogy Eliana haja csomókban kezdett hullani. Még csak nem is sejtette, mi okozhatta ezt – írja a Mirror.

A sztárok (többek között: Brooke Shields) által is reklámozott Wen Cleansing Conditiont még két alkalommal vitték fel a coloradói kislány fejbőrére. A második után még jobban hullani kezdtek a vörös tincsek.

A kislány megkérdezte, rákos-e.

Elvitték orvoshoz, kiderült, hogy nincs komolyabb egészségügyi problémája. A kozmetikumra még mindig nem gyanakodott az anyuka, így harmadszor is megmosta vele a kislány fejét. A harmadik használat során azonnal kihullott a maradék haja – Eliana teljesen kopasz lett.

YouTube/Fox23News
YouTube/Fox23News

Elveszítette a szemöldökeit és a szempilláit is. Az iskolát ott kellett hagynia, mert társai csúfolták kopaszsága miatt.

A kislány a tizedik születésnapjára parókát kért.

Azóta két év telt el, Eliana haja még mindig nem nőtt teljesen vissza, fejbőrének körülbelül 70 százalékát borítja haj, és a teljes gyógyulásra nincs garancia.

Azóta Eliana lett kozmetikumokban található vegyi anyagok veszélyére figyelmeztető kampány arca. Az engedélyezést és minőségellenőrzést végző FDA-hoz 20 ezer panasz panasz érkezett be a termékkel kapcsolatban – ám, mint azt Miriam Lawrence megtudta, a hivatal hatásköre nem terjed ki a termék visszahívására, ezért az anyuka nemrég Washingtonba utazott, hogy politikusok támogatását kérje a bizarr ügyben.

Korábban a károsultak közül több mint 200-an pertársaságot hoztak létre, és beperelték a gyártó céget.

A cég illetékesei jelezték, hogy nagyon sajnálják a történteket, de szerintük a termék veszélytelen, hiszen már több millió flakont eladtak belőle, és egyébként sincs bizonyíték arra, hogy az említett esetekben a hajkondicionáló okozta volna a hajhullást. Mindenesetre „szorosan együttműködnek” a minőség-ellenőrzést végző hatóságokkal.

Brooke Shields a reklámban (0:28-nál) a következő mondatot mondja:

A WEN az egyetlen, amely mindent megváltoztat a hajában.”

Ha úgy vesszük, nem is hazudott.

 

Kiemelt fotó: Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik