Élet-Stílus

Ez a férfi fogta magát és a két kezével elkezdte felszámolni a hajléktalanságot

A varázsszó: házak!

A Los Angeles-i Elvis Summers élete teljesen megváltozott, mikor megismert egy hajléktalan nőt, aki kénytelen volt éjjel-nappal, étlen-szomjan az utcán tengetni a mindennapjait. Summers kitalálta, hogy a nőt meglepi egy miniházzal, amit

a két saját kezével épített fel.

A férfi ezután úgy gondolta, hogyha egyszer össze tudta hozni, hogy valakinek megváltoztassa az életét, akkor miért ne lenne képes arra, hogy még több embernek nyújtson reményt az újrakezdéshez. Summers elkezdett azzal foglalkozni, hogy minél több hajléktalannak biztosítson menedéket, mert ahogy ő mondja:

senkinek sem szabadna az utcán élnie, pláne nem a világ egyik leggazdagabb országában.

A férfi által épített hajlékok igazából nem is házak, hiszen azok csak egy helységből állnak és többnyire semmi más nincs bennük egy ágyon kívül. A hajléktalanoknak azonban ez is hatalmas segítség, hiszen így nyugodtan aludhatnak, zárt ajtó mögött, magukat és az értékeiket biztonságban tudva. A Summers jótékonykodását bemutató videóban például egy hajléktalan nő elmondja, hogy amióta az utcán alszik, háromszor erőszakolták meg, ám mióta saját miniháza van,

rettegés nélkül tudja álomra hajtani a fejét.

Ez a férfi fogta magát és a két kezével elkezdte felszámolni a hajléktalanságot 1
Kész egy újabb hajlék.

A felvételen észrevehető, hogy Summers végig golyóálló mellényben van, erre azért van szüksége, mert a hajléktalanokat sanyargató utcai bandáknak és az uzsorásoknak nem tetszik, hogy a férfi gyakorlatilag biztonságba helyezi, kvázi kiragadja azokat az emberket, akikre eddig ráakaszkodhattak.

Summers több halálos fenyegetést is kapott, de ennek ellenére már azon dolgozik, hogy az utcára került embereknek ne csak lakása legyen, hanem le is tudjanak zuhanyozni bennük.

Ha érdekel, hogy néznek ki a miniházak belülről, íme az UPROXX riportja.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik