Élet-Stílus

Egy mozdulattal húsz kilót levarázsolhatsz magadról egy szörnyű új szoftverrel

Nem, nem a retusáló grafikusok munkájáért aggódunk, hanem mindenkiért, aki elégedetlen magával.

Készítői szerint forradalmi, szerintünk rettenet nyomasztó az új, már most Photoshop-gyilkosnak kikiáltott szoftver, a PortraitPro Body, amely elvileg az “első kifejezetten testkorrekcióra létrehozott program”. Oké, legyünk igazságosak, technológiailag valóban meggyőző – ha nem is forradalmi – eszközről van szó, amelyet azonban a lehető legrosszabbra használ fejlesztője, a londoni Anthropics.

Használata pofonegyszerű: elég felismertetni vele a képeken szereplő emberek testének körvonalait, majd egyszerűen addig húzogatni a megfelelő vékonyító csúszkákat, amíg el nem érjük a kívánt hatást, tehát el nem tűntetjük a narancsbőrt, a pocakot, az úszógumikat, a megereszkedett feneket és melleket, szóval a normális, egészséges emberi test alapkellékeit. Ezek után korrigálhatjuk a bőrt, szépíthetjük az arcot, és voilá: el is készítettük saját magunk idealizált mását, hogy, ha eddig nem éreztük elég rosszul magunkat a bőrünkben, a művelet után biztos nagyon rosszul érezzük. A vállalat azt ígéri, az eddigi hosszadalmas és összetett műveletsor – egy-egy magazin-címlapfotó retusálása napokat is igénybe vehet – helyett most könnyen, egyszerűen “javíthatjuk meg” az emberi testekről készített fotókat, nem kell hozzá profinak lenni. Ingyenes próbaverziót is letölthetünk.

Rossz hír ez mindenkinek, akinek fontos az egészséges önkép és az, hogy a – bocsánat a közhelyért – médiából áradó teljesen torz ideálok ellenére minél többen érezzék jól magukat a bőrükben. Szóval csak óvatosan a csúszkák húzogatásával.

Íme pár előtte-utána kép, majd egy videó.

Anthropics Technology
Anthropics Technology
Anthropics Technology
Anthropics Technology
Anthropics Technology
Anthropics Technology

PortraitPro Body Overview Video from Anthropics Technology Ltd. on Vimeo.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik