Élet-Stílus

Szivárványszínű lett az egész utca a homofób támadás után

A lakók így tudatták a leszbikus párral, hogy támogatják őket.

Cari Ryding 23 éve él ugyanabban a South Natick-i (Massachusetts állam) házban. Amikor elvált a férjétől, és összeházasodott egy nővel, akkor sem változott meg a viszonya a környékbeliekkel, és azóta is mindenkivel jó a kapcsolata.

Ezért volt különösen megrázó élmény számára, hogy amikor a napokban a feleségével, Laurival hazaértek a nyaralásból, azzal kellett szembesülniük, hogy vandálok rongálták meg a házukat.

Tojással dobálták meg; letépték az ajtóról azt a PEACE (Béke) feliratú szivárványszínű zászlót, amelyet többen is kaptak egy helyi szervezettől az orlandói mészárlás után, hogy a lakók tiszteleghessenek az áldozatok emléke előtt, és kifejezhessék szolidaritásukat.

A homofób támadás azonban egyvalamire mégis csak jó volt: kiderült, milyen szomszédai vannak Carinak és Laurinak.

A közelben lakók ugyanis elhatározták, hogy látványosan jelzik szimpátiájukat a párnak, hogy tudják, számíthatnak rájuk. A szomszédok felvették a kapcsolatot a fentebb említett szervezettel, és rendeltek tőlük egy csomó szivárványos békezászlót.

Ezek után az egész utca kitűzte, kiaggatta a szolidaritást jelképező lobogót.

A pár egyik szomszédja a Facebookon hálálkodik az ismeretlen homofóbnak:

Először mérges voltam önre, már csak sajnálom önt, és szeretnék köszönetet mondani: ha nincs az ön gyáva tette, sosem tudtuk volna meg, milyen nagyszerűek itt az emberek, és nem tapasztalhattuk volna meg, hogy a szeretet mindig legyőzi a gyűlöletet.”

A zászlók száma azóta is egyre növekszik; a videón remekül látható, hogy néz ki most a környék:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik