Élet-Stílus

Szivárványszínű lett az egész utca a homofób támadás után

24.hu
24.hu

2016. 08. 25. 12:32

A lakók így tudatták a leszbikus párral, hogy támogatják őket.

Cari Ryding 23 éve él ugyanabban a South Natick-i (Massachusetts állam) házban. Amikor elvált a férjétől, és összeházasodott egy nővel, akkor sem változott meg a viszonya a környékbeliekkel, és azóta is mindenkivel jó a kapcsolata.

Ezért volt különösen megrázó élmény számára, hogy amikor a napokban a feleségével, Laurival hazaértek a nyaralásból, azzal kellett szembesülniük, hogy vandálok rongálták meg a házukat.

Tojással dobálták meg; letépték az ajtóról azt a PEACE (Béke) feliratú szivárványszínű zászlót, amelyet többen is kaptak egy helyi szervezettől az orlandói mészárlás után, hogy a lakók tiszteleghessenek az áldozatok emléke előtt, és kifejezhessék szolidaritásukat.

A homofób támadás azonban egyvalamire mégis csak jó volt: kiderült, milyen szomszédai vannak Carinak és Laurinak.

A közelben lakók ugyanis elhatározták, hogy látványosan jelzik szimpátiájukat a párnak, hogy tudják, számíthatnak rájuk. A szomszédok felvették a kapcsolatot a fentebb említett szervezettel, és rendeltek tőlük egy csomó szivárványos békezászlót.

Ezek után az egész utca kitűzte, kiaggatta a szolidaritást jelképező lobogót.

A pár egyik szomszédja a Facebookon hálálkodik az ismeretlen homofóbnak:

Először mérges voltam önre, már csak sajnálom önt, és szeretnék köszönetet mondani: ha nincs az ön gyáva tette, sosem tudtuk volna meg, milyen nagyszerűek itt az emberek, és nem tapasztalhattuk volna meg, hogy a szeretet mindig legyőzi a gyűlöletet.”

A zászlók száma azóta is egyre növekszik; a videón remekül látható, hogy néz ki most a környék:

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Kecskemét, 2017. március 3.
Stadler József akasztói vállalkozó az ellene költségvetési csalás bûntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt indított büntetõper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken 2017. március 3-án. A bíróság a vádlottat öt év börtönbüntetésre ítélte.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.