Élet-Stílus

Élete árán védte meg egy kutya egy 8 hónapos gyerek életét az égő házban

Saját testével védte a lángoktól a kisbabát a kigyulladt házban.

Az amerikai Baltimore városában élő Erika Poremski alig lépett ki a házából, hogy odamenjen autójához, és amikor visszanézett, azt látta, hogy épület már lángokban áll, benne Viviana nevű, nyolchónspos lányával, és hatéves kutyájával, Polóval. A nő a CBS News-nak elmondta: mindent megtett, hogy bejusson az emeleten alvó lányához, de a füst és lángok miatt képtelen volt eljutni gyermekéhez.

„Hallottam, ahogy sír, de nem tudtam bejutni hozzá” – mondta el Poremski, aki az arcán és kezein is égési sérüléseket szenvedett a sikertelen kísérletek közben. Végül a gyorsan kiérkező tűzoltók voltak azokat, akik be tudtak jutni a lányhoz, hogy kimentsék a gyermeket. A kicsi mellett megtalálták Polót is, aki a saját testével védte a nyolchónapos kislányt a lángoktól.

A kutya „egész idő alatt vele maradt a hálóban” – mondta el Poremski, aki szerint Polo bármikor ki tudott volna szaladni az épületből a lángok elől, de inkább Vivianára vigyázott. A kutyának köszönhetően a kislány csak az oldalán és a karján szenvedett égési sérüléseket.

A mentősöknek sikerült újjáéleszteniük a kicsit, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, és jelenleg még mindig súlyos állapotban van. A kutya életét azonban már nem lehetett megmenteni.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a hatóságok még vizsgálják, hogy mi okozta tüzet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik