Élet-Stílus

Mit együnk ma?

Nálam van a gyerek a hétvégén. Megyünk csúszdaparkba, Star Wars bemutatóra, játékboltba új legókat nézni, biciklizni, tévézünk. Aztán bedobunk majd egy pizzát vagy eszik a gyerek egy paradicsomos tésztát. Este talán megengedem neki, hogy kicsit játsszon a telefonomon. És ha a legót, a testmozgást, a szellemi játékot, a koncentrációt úgy tudjuk kombinálni, hogy a végén egy jó ebéd vagy vacsora is lesz belőle? Főzni fogunk.

Elmentek bevásárolni? Már halljuk is a gúnyos megjegyzést: sok szerencsét, a legtöbb előrelátó szülő kerüli a gyerekkel való bevásárlást, esetleg próbál fegyelmezetten, határozottan túlesni rajta.
De most nem, nem kell bevásárolni. Nem is kell tudnod főzni. Nem kell ismerned az alapanyagokat. És nem is kell tárolnod utána semmi maradékot.

Egy nemrégiben indult új szolgáltatás (KitchenBox) ugyanis kész receptek alapján összeállítja neked a kimért alapanyagokat, azt becsomagolva kiszállítja, ad mellé egy részletes használati utasítást (ezt hívják receptnek, de érthető lépésekre bontva), és utána tiéd a pálya.
Egy olyan tevékenységé, amely mindenki számára csak haszonnal jár, megtanulhatsz főzni, megismered az alapanyagokat, megismered, hogyan készíthetsz el egyszerű vagy akár bonyolultabb ételt is (nem kell félni, tényleg mindent elmagyaráznak). A gyerek pedig csak játszik, diktálja a fázisokat, kikaparja a vaníliát, hozzáadja a cukrot, megszámolja a krumplit vagy bármit, amit rábízol.

IMG_9482

Olyan sok előnye van, hogy szinte meglepő, hogy nem terjedt még el sokkal jobban, de erre majd te fogsz tudni válaszolni, rászoksz-e vagy sem, örömöt szereztek-e ezzel magatoknak, egymásnak vagy nem. Fontos-e neked, hogy a gyerek megtanuljon változatosan és tudatosan enni, hogy megismerje az őt körülvevő környezetet, az alapanyagokat, fontosnak tartod-e, hogy tanuljon is és talpraesett, életrevaló gyerek legyen. Jó-e mindkettőtöknek, ha nem csak pizzát esztek, hanem valami sokkal finomabbat, amit együtt készítettetek el.

Új élmény biztos, hogy lesz, talán több is, mint egy csúszdaparkban.

A heti kínálatért kattints ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik