Élet-Stílus

Megjelent az Instagram Windows 95-ös verziója!

Egy orosz grafikus játszott el a gondolattal, mi lett volna, ha... Mi pedig elérzékenyültünk, mert öregek vagyunk.

Öregek az interneten rovatunkban ma: a méltán népszerű Instagram képmegosztós applikációs alkalmazás Windows 95-ön! Na persze nem konkrétan, csak a tréfa kedvéért: egy orosz grafikus, Misha Petrick játszott el a gondolattal, hogy nézne ki az információs szupersztráda egyik alappillérének számtó szoftverprogram a huszonegy (!) éve megjelent Microsoft-rendszeren. Lelőjük a poént: nagyon furcsán.

Ezek a fiatalok már nem fogják ezt érteni, de az érettebbek (a késő harmincasoktól a szépkorúakig), akik annak idején elsőkézből tapasztalták meg, hogy néz ki a jövő, miközben 640-szer 480-as felbontású katódcsöves SVGA-monitorjuk előtt ültek és 486-os személyi számítógépükre floppyról, vagy a tehetősebbek CD-ROM-ról installálták az új, modern Windowst, na, szóval ők biztosan elmorzsolnak majd egy könnycseppet ezeket a fantasztikus, 16 színű animációkat és a többi korabeli megjelenítési technikát idéző retrós képeket nézve. Íme.

Filterválasztás!

Lájkok, kommentek!

Szkrollozás!

Korszerű logó!

Végül pedig az egész egy videóban, ironikus módon az Instagramra feltöltve:

Instagram for Windows 95 #exe #install #windows #95 #windows95 #instagram #animation #floppy #cd #setup #aftereffects #motiongraphics

Petrick Animation Co. (@mishapetrick) által közzétett videó, 2016. Júl 31., 23:19 PDT

Ajánlott videó

Olvasói sztorik