Élet-Stílus

Megerőszakolták a 13 éves lányt, de mégsem vetetheti el a gyermekét

A rendőrségi jelentések szerint Mexikóban, Sonora államban történt az a szörnyű eset, mikor egy 13 éves lányt az iskolai szünidő alatt megerőszakoltak. A tettes az áldozat édesapjának munkatársa volt, aki akkor támadt a lányra, mikor senki más nem tartózkodott otthon.

A lány vallomást tett a rendőrségen, amelyben elmondta a részleteket, többek között azt is, hogy a férfi erőszakkal közösült vele. Az áldozatot ezután megvizsgálta egy igazságügyi orvosszakértő is, aki megerősítette a vallomásban foglalt állításokat. Az ügy a Sonora állambeli bíróság elé került, ahol az eddigi bizonyítékok ellenére meglepő döntés született.

Megerőszakolták a 13 éves lányt, de mégsem vetetheti el a gyermekét 1
“A NEM, NEMET jelent” – felvonulás Mexikóban a nemi erőszak ellen.

Az ügy mellé kirendelt bíró úgy döntött, hogy az egész esetet másképp értelmezi, így a férfit kiskorú ellen elkövetett erőszakért ítélték el, ami enyhébb büntetés, mintha nemi erőszakkal vádolták volna meg. Az abortuszra vonatkozó mexikói szabályozások rendkívül kaotikusak, azok néha államonként is eltérők, a sonorai szerint például csak akkor végezhető el a terhességmegszakítás, ha az ügyben nemi erőszak volt az ítélet.

Mivel a Sonora-i bíróság másképp döntött, így a hatályos jogszabályok szerint törvénytelen volna a 13 éves kislányon elvégzett abortusz.

Az értelmetlen szabályozás ellen többen is kikeltek, hiszen a beavatkozásnak nem az ítélettől és a bíróságtól kellene függni, pláne, mikor az orvosi vizsgálatok szerint is történt erőszakos behatolás, amelynek köszönhetően jött létre a nem kívánt terhesség.

(Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik