Élet-Stílus

Végre egy fontos kérdés: a nők orgazmusa jobb, vagy a férfiaké?

A férfiak orgazmusa egyszerű és egyértelmű. Tudjuk mikor, hogyan, miért következik be, és azt is, hogy mi a haszna. A női orgazmus azonban sokkal bonyolultabb, és ami azt illeti sokkal ritkább is.

Egy friss felmérés szerint, míg a férfiak 95 százaléka jut el a csúcsra szex közben, addig ez a nőknek csak 57 százaléka. Leginkább azért, mert a nők lassabban jutnak el a csúcsra, a szexnek azonban túlnyomórészt akkor van vége, ha a férfiak elmennek. Ezért van az is, hogy a nők 67 százaléka színlelt már orgazmust legalább egyszer az életben.

Szóval a mennyiséget tekintve, női orgazmusból sokkal kevesebb van, ráadásul nem is mind igazi. De mi a helyzet a minőséggel?

Időben a nők vezetnek: míg a férfiaknál 3-10 másodpercig tart az eufória, a nőknél általában 20 másodpercig, vagy annál is tovább.

Az élmény intenzitását kicsit nehezebb vizsgálni, de az agyműködés sokat elárul. A klinikai vizsgálatok érdekes eredményekkel zárultak. Az orgazmus közbeni agyi aktivitás szinte ugyanolyan a nőknél, és a férfiaknál, annak ellenére, hogy az odáig vezető úton, vagyis szex közben teljesen más területek aktívabbak a két nemnél.

Ami azonban az orgazmus erősségét, vagy intenzitását illeti, a tudósok szerint az nem annyira nemen, sokkal inkább egyéni adottságokon múlik. Jó hír, hogy az orgazmust lehet fejleszteni, ha az ember jobban megismeri a saját testét, a vágyait, az igényeit, na és persze az érzelmeit.

(i100 / The Independent)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik