Élet-Stílus

Újra tiszta Bubba, az egykor keménydrog-függő kutyus

Bubba, a terrier-keverék kutyus csak hét hónapos volt, amikor egy rendőrségi rajtaütés során rátaláltak egy motelszobában, a kaliforniai Tustinban. Egy sarokban kuporgott, gyakorlatilag haldoklott. Később kiderült, hogy azért, mert masszív metamfetamin-, és heroinfüggő.

A rendőrök értesítették az állatvédelmi hatóságot. „Beléptem, és megláttam a szobában szanaszét szórt, rengeteg drogot. Odamentem a sarokhoz, ahol a kutya feküdt. Közömbös volt, kedvetlen, a teste hideg. Azt hittem, az a baj, hogy túl korán választották le az anyjától, nem gondoltam, hogy a drogoknak is közük lehet az állapotához” – nyilatkozta Brian Frick hadnagy.

Fotó: Facebook / Tustin PD
Fotó: Facebook / Tustin PD

Bubba akkori gazdáját, a 40 éves Joshua Westet egy régebbi ügy, és a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt letartóztatták. A beteg kutyust közben egy állatorvos alaposan megvizsgálta, és a tesztek kimutatták, hogy a vére tele van heroinnal és metamfetaminnal. Azt nem tudni, hogyan kerültek szervezetébe a szerek, lehetséges felnyalogatta azokat, de lehet, hogy a fogyasztásukkor keletkező füstöt és gőzt lélegezte be.

Azóta hónapok teltek el, és úgy néz ki, Bubba teljesen meggyógyult. Mivel a keménydrog-függő kutyus története bejárta a sajtót, sokan jelentkeztek, hogy örökbe fogadnák. Katie Ingram, a megyei állatvédelmi hatóság igazgatóhelyettese annyit árult el, hogy Bubbát egy állatbarát pár fogadta örökbe, akikkel végre boldog és kiegyensúlyozott életet él.

(Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik