Élet-Stílus
Camera:  DCS560C
Serial #: K560C-01363
Width:  3040
Height:  2008
Date: 6/13/01
Time:  17:11:30
DCS5XX Image
FW Ver:  3.2.3
TIFF Image
Look:  Product
Sharpening Requested: No
Tagged
Counter:  [17131]
ISO Speed: 100
Aperture: f3.2
Shutter: 1/200
Max Aperture: f2.5
Min Aperture: f32
Exposure Mode: Manual (M)
Compensation: +0.0
Flash Compensation: +0.0
Meter Mode: Partial
Flash Mode: No flash
Drive Mode: Single
Focus Mode: Manual
Focus Point: ---o-
Focal Length (mm): 50
White balance: Custom
Time: 17:11:30.985

Megvakult egy nő egy szokatlan egészségmegőrző terápiától

24.hu
24.hu

2016. 07. 12. 11:49

Az idős kínai nőt éveken át rendszeresen ütlegelték, mindezt az egészsége érdekében.

Egy kínai bíróság több mint négymillió forintnak megfelelő összegű kártérítést ítélt meg egy kínai nőnek, aki fél szemére megvakult egy egészségmegőrző terápia miatt. A gyógykezelés abból állt, hogy a résztvevőket a fejükön és testük más részein ütlegelték, elhitetve velük, hogy ezzel javítják az egészségüket.

A hivatalos kínai állami televízió (CCTV) Facebook-oldalán közzétett beszámoló szerint a Harbin városában élő nő 2011-ben kezdett el járni az ütésterápiákra, és annyira megtetszett neki, hogy hamarosan már hetente többször is részt vett a „gyógykezelésen”. A csak Bai néven említett nő már másfél éve járt oda és nagyjából 160 alkalommal ütötték, amikor feltűnt neki, hogy jobb szemén homályosan kezdett el látni.

Ezt megemlítette terapeutájának, aki közölte vele, hogy ez csak egy egyszerű mellékhatása a kezelésnek, és további ütésekkel ez javulni fog. Ez azonban nem történt meg. Pár hónappal később teljesen elvesztette látását a jobb szemére. Ekkor már rendes orvoshoz fordult, aki megállapította, hogy szürkehályogja van.

Bai azonban még ezután sem hagyta ott az ütésterápiát. A nőt ugyanis sikerült meggyőzniük arról, hogy folytassa a „kezeléseket”, mert attól majd javulni fog a látása. Végül csak fél évvel később hagyta ott a terápiát, miután már a bal szemén is megjelentek a szürkehályog első tünetei.

Ekkor már inkább a kórházi kezelést választotta és egyben pert indított az ütésterápiát folytató klub ellen, és a bíróság 100 ezer jüanos (4,2 millió forint) kártérítést ítélt meg neki, miután független szakértők megállapították, hogy a fejét ért ütések miatt sérült a látása.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.