Élet-Stílus

Bemutatták a direkt menekülteknek készült túlélőruhákat

Az elmúlt időszakban egyre csak nő az Európába vándorló menekültek száma. Ezek az emberek, ha kell, az életüket is kockáztatják, hogy eljussanak egy biztonságosabb helyre, ahol nem üldözik őket a vallásuk, vagy a meggyőződésük miatt. A hatalmas embertömegből azonban nem mindenki jut el a kívánt nyugati országba, vannak olyanok, akik eltűnnek, vagy meghalnak út közben.

Mindeközben a világ másik, biztonságosabb oldalán, a New York-i Parsons Design iskolában egy diák, Angela Luna úgy döntött, hogy megpróbál segíteni ezeken az embereken, méghozzá azzal, amihez ért, azaz a ruhatervezéssel.

Bemutatták a direkt menekülteknek készült túlélőruhákat 1
Angela Luna

Nem vagyok sem menekült, sem szíriai. Csak egy egyszerű ember vagyok és pont ez késztetett arra, hogy megpróbáljak rajtuk segíteni. Egy este a menekültválságról olvastam, nem sokkal Égei-tengeren történt tragédia után. Úgy éreztem hogy valahogy segítenem kell ezeken az embereken, de egy New York-i divat iskola diákjaként fogalmam sem volt, hogy tudnék tenni értük.

Luna belegondolt, hogy a divatipar, amelyben majd egyszer valószínűleg dolgozni fog, eddig nem segített túl sokat a menekülteken. A fiatal dizájnernek ezért eszébe jutott, hogy a közelgő diplomamunkájaként a vándorló tömegeknek tervezne ruhákat, amelyek alkalmazkodnának az út közben jelentkező szélsőséges időjárási körülményekhez.

Bemutatták a direkt menekülteknek készült túlélőruhákat 2
Angela Luna/Konbini

Luna túlélés témájú uniszex kollekciója többfunkciós, vízálló kabátokat, átalakítható sátrakat és hátizsákokat tartalmaz. Az igazán nagy kérdés az, hogy a lány hogyan tudja eljuttatni ezeket a praktikus holmikat. A legjobb az lenne, ha valamelyik segélyszervezet belevenné a fent említett ruhákat a rászorulóknak eljuttatott alap segélycsomagjába.

A darabokat egyébként már meg lehet vásárolni, sőt, jó pár példány már eljutott magukhoz a menekültekhez is.

A ruhák praktikusságáról íme egy szemléletes videó.

Konbini

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik