Élet-Stílus

Leadta az autójában felejtett tízmilliókat a becsületes taxisofőr

Egy 72 éves taxisofőr becsületességét dícsérte kedden a bostoni rendőrség, miután a férfi leadta náluk a hátsó ülésén felejtett hátizsákot, amiben 187 ezer dollárnyi (53,6 millió forint) készpénz volt – jelentette a helyi sajtó. Raymond MacCausland akkor fedezte fel a hatalmas összeget, amikor átkutatta a táskát, abban reménykedve, talál valamilyen személyazonosítót, hogy vissza tudja adni utasának az autójában felejtett hátizsákot.

Amikor meglátta, hogy mi van a táskában, azonnal a rendőrségre hajtott, hogy leadja a pénzt. “Még soha nem láttam ennyi pénzt. Szép látványt nyújtott, amikor kirakták az asztalra” a rendőrségen – mondta el MacCausland a New York Daily Newsnak. A taxis a Boston Globe-nak nyilatkozva elmondta: különösen meglepő volt a hatalmas összeg annak fényében, hogy utasa úgy nézett ki, mintha egy dollárja sem lenne.

Leadta az autójában hagyott 187 ezer dollárt a becsületes taxis (Fotó: Bostoni Rendőrség)
Leadta az autójában hagyott 187 ezer dollárt a becsületes taxis (Fotó: Bostoni Rendőrség)

Mint kiderült, az utas egy korábban drogproblémákkal küszködő hajléktalan férfi volt, aki a hatalmas összeget nemrég elhunyt apjától örökölte, és éppen felvette örökségét. A neve elhallgatását kérő 47 éves férfi a Globe-nak elmondta: egyáltalán nem aggódott, amikor rájött, hogy a kocsiban hagyta a pénzt. “Tudtam, hogy megkeres, egyáltalán nem pánikoltam” – közölte a férfi, hozzátéve: a rövid beszélgetésükből tudta, hogy MacCausland jó ember.

Hogy a hajléktalan férfi milyen hálás volt, az nem derült ki a jutalomból, amit a taxisnak adott becsületességéért. Az utas ugyanis mindössze száz dollárral jutalmazta MacCauslandet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik