Élet-Stílus

Ennél a fura chilievő versenynél fájdalmasabb megmérettetés nemigen létezik

Ennél a fura chilievő versenynél fájdalmasabb megmérettetés nemigen létezik

Kína híres a furcsa versenyeiről, így nem meglepő, hogy egy szimpla evőversenyt sem képesek megrendezni anélkül, hogy ne tennének hozzá valamilyen furcsa apróságot, vagy ne alakítanák át még bizarrabbá.

A varázslatos, ezeréves óvárossal rendelkező kínai turistacélpont, a jünnani Lijiang paprikaevő versenyének szervezői is hasonlóképp gondolkodhattak, hiszen mind a kilenc résztvevőnek derékig érő vízzel megtöltött kerámiatálakban kellett álldogálnia, feladatuk pedig a körülöttük úszó paprikák jó részének elfogyasztása volt, méghozzá mindössze két perc alatt.

chii2

A China News szerint a résztvevők korábban már több válogatón túljutottak, és mind mesterei a villámgyors paprikafogyasztásnak, de azért itt is lehetett könnyező és erősen izzadó arcokat látni.

chili3
chili4

A győztes egy leginkább aranyozott tigrisfogra hasonlító, 24 karátos paprikamedált kapott.

chili5

Eredménye mindenképp irigylésre méltó, feltéve, ha mi is minél korábban gyomorbántalmakkal szeretnénk küzdeni: a férfi két perc alatt negyvenhét darabot küzdött le.

chili6

Ez annak fényében talán mégsem annyira meglepő, hogy a csípős ételeiről ismert Csengduban született és nőtt fel, tehát volt néhány évtizede hozzászokni a kapszaicin hatásaihoz.

Fotók: China News
Olvasói sztorik